Uitgaan

Uitgaan

In Youseum ben jij het stralende middelpunt

Aan musea in Amsterdam geen gebrek. Van oude meesters tot moderne en hedendaagse kunst, historisch, maatschappelijk, fotografie en Amsterdam, voor elk thema vind je in onze stad een museum. Nieuw zijn de Instagrammusea. Opende onlangs Wondr Experience in Noord voor de perfecte selfie, en vanaf november ben jij zelf het stralende middelpunt Youseum.

Youseum

Youseum is een plek anders dan alle andere Instagram-musea tot nu toe. Hier word je uitgedaagd kritisch na te denken over het belang van jezelf als middelpunt van je eigen social-media feed. In dit museum wordt jouw bestaan uitbundig gevierd en in de spotlight gezet. Maar ben jij eigenlijk wel zo belangrijk dat jij áltijd in het middelpunt moet staan?

Door het uploaden van jouw foto op de website van Youseum, speel jij eenmaal in het museum de hoofdrol in een interactieve museum-tour. Zo ervaar je hoe het is om te verdrinken in je eigen populariteit, loop je door een heuse ‘likes-factory’ en krijg je een een oneindige dosis van jezelf in de grootste infinity-room die je ooit gezien hebt. Alles voor de meeste unieke social media experience die je ooit hebt gehad en de beste instagrammable selfies. Met niemand minder dan you – jij dus – als stralend middelpunt. 

SelfieVanGogh

Onder de noemer ‘Beauty with a Message’ laat Youseum je op een creatieve en speelse manier kritisch nadenken over je eigen virtuele bestaan en maak je een kunstzinnige ontdekkingstocht langs belangrijke maatschappelijke thema’s zoals feminisme, plastic waste en LGBTQ+. Het pop-up museum bestaat uit 15 fantastisch fotogenieke ruimtes en diverse interactieve decors met een eigen verhaal.

Als kers op de taart koop je na afloop in de museumwinkel producten waar je zelf op staat. Wat de impact is van zoveel zelfliefde? Het is helemaal aan jou om daar over te oordelen en dat te laten zien aan jouw eigen trouwe volgers.


CONTACT
Youseum
Weesperzijde 150, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...

SUGGESTIES

Anna Nooshin opent Instagram experience The Upside Down

Met 1.500m2 en 25 rooms is The Upside Down het grootste Instagrammuseum van Europa

TheUpsideDown_AnnaNooshin-1

Begin juli opent de bekende influencer Anna Nooshin haar Instagrammuseum The Upside Down Amsterdam. Op steenworp van de RAI kunnen bezoekers zich binnenkort op allerlei gekke manieren in fotogenieke en kleurrijke ruimtes laten fotograferen voor dé perfecte selfie.

Europaboulevard 5, Amsterdam


Lees meerWondr Experience: Interactief Instagrammuseum

Artistieke speeltuin met 15 thematische ruimtes voor de beste Instagramfoto

Wondr_experience1

Wondr Experience is de nieuwste attractie van Amsterdam, een kleurrijke artistieke speeltuin alwaar je Instagrammable foto’s van jezelf en je vrienden kunt laten maken in verschillende thematische ruimtes. Laat je verrassen en je zintuigen prikkelen.

Meeuwenlaan 88, Amsterdam


Lees meerNxt Museum, eerste museum in NL voor nieuwe mediakunst

Ontdek grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen

UFO_NXT_Museum

Nxt Museum, het eerste museum in Nederland voor nieuwe mediakunst laat kunst met technologie samenkomen met de focus op ‘what is next’.

Asterweg 22, Amsterdam


Lees meerContact

Youseum
Weesperzijde 150, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.