Uitgaan

Uitgaan

De allerleukste dance festivals van Amsterdam in 2024

Het bezoeken van een dance festival behoort voor veel Amsterdammers tot het leukste uitje van de zomer. Jaarlijks worden er in Amsterdam tientallen elektronische muziek festivals georganiseerd. Van edgy festivals met nieuw talent tot tweedaagse mega-festivals met de grootste dj-namen op de line-up.

festival 1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Als het gaat om dance festivals, dan moet je vooral in Amsterdam zijn. De bakermat van de dancescene en geboortegrond van veel wereldvermaarde dance festivals zoals DGTL, Mysteryland, Dance Valley, Amsterdam Open Air en Dekmantel. Nergens in de werelds worden zoveel dance festivals georganiseerd als in Amsterdam. Amsterdam Magazine tipt de beste festivals.

5 mei 2024
Amsterdams Verbond: Een feestelijk samenzijn

Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam

Het Amsterdams Verbond keert terug met een explosie van muziek en cultuur op 5 mei! Dit jaar belooft het Olympisch Stadion weer het epicentrum te zijn van feestelijke vibes en onvergetelijke momenten. Met een line-up die de beste lokale talenten en internationale acts samenbrengt, is dit een viering die je niet wilt missen.

5 mei 2024
Liberté Liberté: Geniet van de vrijheid!

Locatie: Lofi

Op 5 mei viert Liberté Liberté de vrijheid met een unieke mix van lofi-sounds en culturele verrassingen. Houd je agenda vrij en laat je meeslepen door de betoverende beats op deze bijzondere dag.

11 & 12 mei 2024
Music On Festival: Tweedaags Technofestijn met Marco Carola en vrienden

Locatie: Meerpark

Bereid je voor op een muzikale reis tijdens het tweedaagse Music On Festival op 11 & 12 mei. Dit festival belooft een scala aan elektronische klanken en een onvergetelijke sfeer voor alle dansliefhebbers.

festival-amsterdam2

18 & 19 mei 2024
Awakenings Upclose: Intieme beleving van techno

Locatie: Houtrak, Amsterdam

Duik dieper in de wereld van techno tijdens Awakenings Upclose op 18 & 19 mei. Met een intieme setting en topartiesten belooft dit festival een unieke ervaring te worden voor alle liefhebbers van elektronische muziek.

18 & 19 mei 2024
Het Lentekabinet: Dansen in de natuur

Locatie: Het Twiske, Amsterdam

Omarm de lente tijdens Het Lentekabinet op 18 & 19 mei. Temidden van de natuurlijke pracht van Het Twiske brengt dit festival een eclectische mix van muziek en magie.

19 mei 2024
De Zon: Stralend Feesten in de Tuinen van West

Locatie: Tuinen van West, Amsterdam

Op 19 mei schijnt De Zon helder in de Tuinen van West. Verwacht een dag vol dans, gelach en onvergetelijke momenten onder de stralende hemel van Amsterdam.

festival-amsterdam

31 mei en 1 juni 2024
Gardens of Babylon: Mystieke ervaring op de NDSM Werf

Locatie: NDSM Werf, Amsterdam

Bereid je voor op een mystieke reis tijdens Gardens of Babylon op 31 mei en 1 juni. Dit festival brengt een unieke mix van muziek, kunst en spiritualiteit op de industriële NDSM Werf.

1 & 2 juni 2024
Amsterdam Open Air: Dansen in Gaasperpark

Locatie: Gaasperpark, Amsterdam

Laat je onderdompelen in de elektronische beats van Amsterdam Open Air op 1 & 2 juni. Met een line-up vol toonaangevende artiesten en een prachtige locatie in Gaasperpark belooft dit festival een van de hoogtepunten van de zomer te worden.

1 & 2 juni 2024
909 Festival: De ultieme Techno-beleving

Locatie: Amsterdamse Bos

Sluit je aan bij de techno-gemeenschap tijdens het 909 Festival op 1 & 2 juni. Met een zorgvuldig samengestelde line-up van internationale en lokale talenten, belooft dit festival een onvergetelijke ervaring te worden voor alle liefhebbers van het genre.

openair 1

8 juni 2024
Happy Feelings: Dansen met vreugde

Locatie: Thuishaven

Happy Feelings brengt op 8 juni een explosie van vreugde naar Thuishaven. Laat je meeslepen door de opzwepende beats en positieve vibes op dit festival. Met een line-up vol verrassende acts belooft dit een dag te worden vol dans en geluk.

8 juni 2024
Mystic Garden Festival: Magische Beleving in Sloterpark
Locatie: Sloterpark, Amsterdam

Betreed de betoverende wereld van Mystic Garden Festival op 8 juni. Temidden van het groen van Sloterpark brengt dit festival een mix van muziek, kunst en mystiek. Laat je meeslepen door de magie van het moment.

8 juni 2024
Mosaic Festival: Feesten op de Polderheuvel
Locatie: Polderheuvel, Amsterdam

Op 8 juni viert Mosaic Festival de diversiteit van elektronische muziek op de Polderheuvel. Met een kleurrijke line-up belooft dit festival een mozaïek van geluiden en ervaringen te worden voor alle dansliefhebbers.

8 juni 2024
Festifest: Een feestelijk samenzijn
Locatie: NDSM-Werf

Op 8 juni komt Amsterdam samen voor Festifest, een viering van muziek, vrienden en plezier. Houd je agenda vrij en bereid je voor op een dag vol feestelijke verrassingen.

9 juni 2024
Housequake Festival
Locatie: NDSM Werf

Op zaterdag 9 juni wordt de ‘Housequake – History of House’ tour met een festival afgesloten op de NDSM Werf in Amsterdam Noord. De heren staan dan rug tegen rug van 13.00 tot 22.00 uur achter de deck met hun welbekende, energieke houseset.

6 juli 2024
Guilty Pleasure: Dansen alsof er geen morgen bestaat
Locatie: Gaasperplas, Amsterdam

Laat je schuldgevoel achter en omarm je Guilty Pleasure op 6 juli bij Gaasperplas. Dit festival belooft een dag vol verboden genoegens en onvergetelijke momenten.

13 juli 2024
Vunzige Deuntjes Festival: Deuntjes in Amsterdamse Bos
Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam

Op 13 juli brengt Vunzige Deuntjes Festival de lekkerste deuntjes naar het Amsterdamse Bos. Bereid je voor op een dag vol dans, plezier en ongecompliceerd vermaak.

20 juli 2024
Verknipt: Verwarring in Johan Cruyff Stadion
Locatie: Johan Cruyff Stadion, Amsterdam

Verknipt brengt op 20 juli verwarring en opwinding naar het Johan Cruyff Stadion. Met een eclectische line-up belooft dit festival een dag te worden vol muzikale verrassingen en gekke momenten.

ANOTR-1

27 juli 2024
No Art Festival: Creatieve expressie in Flevopark
Locatie: Flevopark, Amsterdam

Op 27 juli viert het muzikale duo ANOTR hun No Art Festival in het groene hart van Flevopark. Laat je inspireren door kunst, muziek en verrassende ontmoetingen op dit unieke festival.

27 & 28 juli 2024
Milkshake Festival: Een mix van smaken in Westerpark
Locatie: Westerpark, Amsterdam

Milkshake Festival keert op 27 & 28 juli terug naar Westerpark voor een explosie van kleur, diversiteit en creativiteit. Met een line-up vol diverse artiesten en een inclusieve sfeer belooft dit festival een unieke ervaring te worden voor alle bezoekers.

2, 3 & 4 augustus 2024
Dekmantel Festival: Grensverleggende muzikale ontdekkingen
Locatie: Amsterdamse Bos

Duik in de wereld van grensverleggende muziek tijdens Dekmantel Festival op 2, 3 & 4 augustus. Met een line-up die de grenzen van genres overstijgt, belooft dit festival een avontuurlijke reis te worden voor alle muziekliefhebbers.

festival-amsterdam1

10 augustus 2024
Dance Valley: Nederlandse oudste dance-festival opnieuw uitgevonden
Locatie: Velsen-Zuid, Amsterdam

Op 10 augustus wordt Velsen-Zuid omgetoverd tot een dansparadijs tijdens Dance Valley. Met een line-up vol topartiesten en een adembenemend landschap belooft dit festival een van de hoogtepunten van de zomer te worden.

10 & 11 augustus 2024
Loveland Festival: Liefde voor muziek en elkaar in Sloterpark
Locatie: Sloterpark, Amsterdam

Laat de liefde voor muziek bloeien tijdens Loveland Festival op 10 & 11 augustus. Met een diverse line-up en een prachtige locatie in Sloterpark belooft dit festival een romantisch dansspektakel te worden.

17 augustus 2024
Strafwerk: Dansen zonder berouw
Locatie: Havenpark

Op 17 augustus kun je dansen zonder berouw tijdens Strafwerk. Dit festival brengt de beste elektronische beats naar Amsterdam voor een dag vol ondeugend plezier.

17 augustus 2024
Melody Garden: Een tuin vol elektronische melodieën
Locatie: Thuishaven, Amsterdam

Op 17 augustus wordt Thuishaven omgetoverd tot een Melody Garden, waar muziek bloeit en dansen gedijt. Bereid je voor op een dag vol betoverende melodieën en magische momenten.

festival-amsterdam4

18 augustus 2028
LatinVillage Festival: Latijns-Amerikaans feestje
Locatie: Spaarnwoude Park, Amsterdam

Op 18 augustus brengt LatinVillage Festival het beste van Latijns-Amerikaans feest naar Spaarnwoude Park. Laat je meeslepen door de opzwepende ritmes en kleurrijke sfeer op dit bruisende festival.

31 augustus 2024
Zeezout Festival: Golven van elektronische muziek
Locatie: Tuinen van West

Zeezout Festival keert terug op 31 augustus en brengt golven van muziek naar Amsterdam. Op deze dag belooft het festival een onvergetelijke ervaring te worden met een mix van elektronische klanken en zomerse vibes. Mis deze viering van muziek en dans niet!

30 augustus t/m 1 september 2024
Mysteryland: Het ultieme festivalavontuur
Locatie: Haarlemmermeer, Amsterdam

Van 30 augustus tot 1 september neemt Mysteryland je mee op het ultieme festivalavontuur in de Haarlemmermeer. Met een line-up vol topartiesten en een breed scala aan activiteiten belooft dit festival een magische ervaring te worden voor alle bezoekers.

14 & 15 september 2024
Parels van de Stad: Ontdek de schatten van de dance
Locatie: Riekerhaven, Amsterdam

Op 14 & 15 september kun je de schatten van Riekerhaven ontdekken tijdens Parels van de Stad. Dit festival brengt een unieke mix van muziek, kunst en culinaire hoogstandjes naar een van de meest bijzondere locaties van Amsterdam. Mis het niet!

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.