Het in 2016 opgeleverde warenhuis staat sinds december 2019 leeg nadat het Canadese Hudson’s Bay met de staart tussen de benen uit Nederland wegtrok. “Toen we hoorden dat Hudson’s Bay wegging, hebben we meteen gekeken of die panden iets voor ons waren,” aldus Ingo Uytdehaage in Het Parool. “Onze uitdaging is dat we hard groeien en ook in deze coronacrisis veel mensen aannemen,” aldus de financieel topman van Adyen.
“We willen naar een plek waar we zichtbaar zijn. We zijn als klein Amsterdams bedrijf begonnen en de afgelopen jaren hard doorgegroeid. Daar hoort bij dat je laat zien wie je bent.”
Architectenbureau Tank
Adyen heeft de oorspronkelijke architect Rijnboutt en interieurbureau Tank gevraagd om het pand onder handen te nemen. Het betaalbedrijf zal dit najaar met 1.000 man personaal haar intrek in het enorme pand nemen.
Pop-up store
De begane grond van het complex blijft bestemd als winkelpand. Het idee is om een pop-up store op te zetten alwaar om de paar maanden een andere klant van Adyen de sleutel krijgt. De bedoeling hiervan is om te laten zien wat Adyen voor winkeliers en consumenten kan betekenen. Daarnaast wil het fintechbedrijf de ruimte gebruiken voor bijeenkomsten en evenementen voor klanten en personeel. In de nieuwe plannen zal restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown van de bekende horecaondernemer Ron Blaauw niet terugkeren.
Eigen metroingang
Het nieuwe hoofdkantoor krijgt een eigen metro-ingang. Bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn was de ingang al voorbereid. Momenteel wordt deze doorgebroken. Adyen zal de openbare fietsenkelder onder de Grote Vleeshal blijven exploiteren.