Nieuws

Nieuws

Westergas – The Other District, nieuwe naam Westergasfabriek

De nieuwe eigenaren van de Westergasfabriek veranderen de naam van het culturele terrein in ‘WESTERGAS, The Other District’ en varen vanaf deze lente een nieuwe koers. Verwacht een creatief dorp vol verrassende initiatieven op gebied van cultuur, eten en drinken, sport, familie, natuur en nachtleven.

westergas-the-other-district3
Westergas-the-other-district2
westergasterras-amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De nieuwe koers zal focussen op het verrassend samenbrengen van verschillende vormen van cultuur binnen de 17 historische panden van het Westergasfabriekterrein. De nieuwe eigenaren, te weten Duncan & Lisca Stutterheim, Foppe Eshuis en Lennart Rottier, zijn op zoek gegaan naar wat verbindt, inspireert en energie geeft. Met als doel het grondvesten van een nieuwe bestemming binnen Amsterdam. Een ‘cultuurdorp’ vol contrasten en verrassingen waar altijd wat te beleven is, op elk moment van de dag.  Vandaar de naam ‘WESTERGAS, The Other District’.

“Wij zien WESTERGAS als een creatief dorp vol verrassende initiatieven waarmee we de stad en bezoeker een nieuwe inspirerende beleving willen geven. Energie, open, inspiratie en creativiteit zijn hierbij voor ons de kernwoorden”, aldus Lisca en Duncan Stutterheim, de nieuwe eigenaren van Westergas.

Westergas bouwt aan een dagelijks wisselend programma met eigen en bestaande initiatieven voor jong en oud. Een deel van de gebouwen krijgt een nieuwe invulling. Zo wordt het Meterhuis een pop-up galerie en heropent Westergastheater met een volwaardige eigen programmering. Daarnaast worden de reeds gevestigde bedrijven meer betrokken bij de programmering en vinden nieuwe huurders, waaronder World Press Photo, een nieuw thuis op het Westergas.

Het Westergas wil alle evenementen zoveel mogelijk terreinbreed trekken. Zo zijn er rondom het Holland Festival dit jaar de Aus Licht Opera in de Gashouder, een speciale installatie in het Ketelhuis, muziekevenementen in het Westergastheater en speciale menu’s bij de verschillende restaurants op het terrein.
CONTACT
WESTERGAS - The Other District
Pazzanistraat 33, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...


Contact

WESTERGAS - The Other District
Pazzanistraat 33, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.