Nieuws

Nieuws

Huur een flexplek in lobby’s en hotelkamers van luxe hotels

Door de aanhoudende corona-crisis en het wegblijven van toeristen staan in Amsterdam tienduizenden hotelkamers leeg. Tegelijkertijd vragen bedrijven hun personeel om uit veiligheid thuis te werken. Een financiële ramp voor de hotelbranche en de productiviteit van werknemers. Steeds meer hotels bieden hun lobby’s en hotelkamers als flexplek aan.

HotelV_VWorks
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Als er niet snel iets verandert zullen veel hotels de corona-crisis niet overleven. Door het aanhoudende Covid-19 gevaar blijven toeristen massaal weg en staan hotelkamers leeg. Ondertusssen staat het water van menig hotel aan de lippen. Een kaalslag in horecaland staat onherroepelijk te gebeuren.

Werkplek in luxe hotels
In tijden van crisis wordt men creatief. Steeds meer hotels bieden hun lobby’s en hotelkamers aan als flexibele werkplek. Het hotel krijgt zo hopelijk haar cashflow op orde. En thuiswerkers kunnen doorwerken zonder afleiding van het thuisfront. Geen kinderen die aandacht vragen of een partner die samen het huis wil herinrichten. En toegegeven, wie wil er nu niet een kingsize bed in zijn kantoor met een ongelimiteerd filmkanaal, een luxe badkamer en roomservice?

V-Works

Hotel V Works
Het bekende Amsterdamse Hotel V is niet bij de pakken neer gaan zitten en was één van de eersten die bedacht om haar hotelkamers in te richten als flexibele werkplekken. Voor 49 euro krijgt de huurder een eigen hotelkamer (lees: werkplek). Te gebruiken van 8.00 tot 17 uur. Met snel internet. Een gratis parkeerplaats. Koffie en thee van het huis. Roomservice. Een ongelimiteerd en gratis filmkanaal. En een kingsize bed voor een eventuele powernap. Wil je blijven slapen, dan kan dat ook. Voor 25 euro extra heb je de hotelkamer 24 uur.

My Extraordinary Workspace
Andere hotels in de stad volgde als snel het idee van Hotel V. Via online platformen zoals MEOW (My Extraordinary Workspace) en Hotel to Office verhuren hotels hun lobby’s, hotelkamers, restaurants en vergaderzalen als flexplek. Voor een dag werken in een hotellobby betaal je 15 euro. Voor een hotelkamer betaal je circa 50 euro per dag. Naast Hotel V bieden chique hotels zoals L’Europe, Okura, Pulitzer, Pestana, Amrâth, Sir Albert, SevenOneSeven en W Hotel flexibele werkpleken.

“De MEOW-app is geen coronagedreven innovatie. Het komt voort uit de behoefte om in hotels een 24/7-economie te creëren. Hotels en hun signature restaurants en bars, winkels en werkplekken zijn een verlengstuk van de stad. Het is toch eeuwig zonde dat als er geen toeristen zijn, het hotel grotendeels leeg staat? Daarom heeft onze app toekomst”, aldus Thomas van Leeuwen, oprichter van MEOW in Sprout.
CONTACT
Hotel V
Nes 49, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Hotel V
Nes 49, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.