Nieuws

Nieuws

VIDEO: Een ode aan de Amsterdamse horeca

De horeca heeft zwaar te lijden onder het coronavirus en het besluit van de regering om uitgaansgelegenheden op slot te draaien om zo de veiligheid en gezondheid van ons Nederlanders te beschermen. Een besluit dat zonder twijfel grote gevolgen zal hebben voor het voortbestaan van een groot aantal restaurants en bars in onze stad.

DukeOfTokyo
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Als ode aan de Amsterdamse horeca heeft MediaMonks heeft een video. In Bazen van de Stad gunt het creatieve bureau een kijkje achter de gevels van lege horecazaken zoals onder andere onder Meneer Nieges, Disco Dolly, Cafe Hermes, Brasserie van Dam en Het Paardje. Aan het woord komen de mannen en vrouwen die deze restaurants en bars werkzaam zijn.

Executive producer Jacques Vereecken vertelde Het Parool dat de film een passieproject is. “Soms moet je een film maken op gevoel, omdat je weet dat je iets te pakken hebt dat mensen raakt.” Als liefhebbers van de horeca willen de makers van Bazen van de Stad laten weten dat zij de Amsterdams horeca en de mensen erachter zo missen.

BazenVanDeStad

Eva Julia Manneke, regisseur bij MediaMonks: “Een koffietje in het zonnetje om de hoek, een wijntje met vrienden op het terras, net even iets te lang in de kroeg blijven hangen. Als liefhebbers van de horeca zeggen we: tot gauw!”


Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.