Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde woonwijk voor jonge, creatieve professionals en dat heeft zijn weerslag op de sfeer. In Amsterdam West heb je rustige woonwijken vermengd met levendige winkelstraten en bars. Het is een must-see voor iedereen die de stad voor langere tijd bezoekt.

Wat te doen in Amsterdam West
De Foodhallen is de nieuwe culinaire sensatie in Amsterdam West. Geïnspireerd door ‘overdekte voedselmarkten’ uit verschillende grootstedelijke steden, biedt deze voedselmarkt een grote verscheidenheid aan heerlijke hapjes en drankjes in een industriële omgeving. Rondom de Food Hallen vind je een creatief gebied vol boetiekjes, galerieën en creatieve co-workingruimtes. In Amsterdam West vind je ook “Het Schip”, een van de mooiste voorbeelden van de bekende architectuurstroming De Amsterdamse School. Dit indrukwekkende museum is gevestigd in het beroemde arbeiderspaleis van architect Michel de Klerk. De uitgebreide collectie toont foto’s, tekeningen, meubels en ontwerpen van huishoudelijke artikelen van de grootste vertegenwoordigers van de 100-jarige groep.

Een ander opvallend kenmerk van Amsterdam West is de Westergasfabriek. Het is een van de meest bloeiende creatieve hotspots van de stad en er is altijd wel iets te beleven. Met tal van restaurants, bars, een lokale brouwerij, uitgaansgelegenheden en een druk programma van tentoonstellingen, voedselmarkten, festivals en culturele evenementen, is er altijd wel iets nieuws te ontdekken.