Uitgaan

Uitgaan

Het Dak van NEMO: Het hoogste stadsplein van Nederland

Het NEMO Science Museum is zoveel meer dan alleen een verzameling van wetenschappelijke tentoonstellingen. Deze zomer hebben ze een speciale planning op de top van het museum. Combineer je bezoek aan het museum met een bezoek aan het dak of beklim gewoon ’s avonds de trappen naar het dak.

het-dak-van-nemo
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het dak van het NEMO Science Museum is niet zomaar een dak; het is het hoogste stadsplein van Nederland. Architect Renzo Piano zag het als een levendige piazza, een plek waar interactie centraal staat. Het Dak van NEMO is de perfecte plek om op een mooie zomeravond in Amsterdam te zitten en te genieten van het uitzicht op het historische stadscentrum.

Op Het Dak van NEMO vind je de openluchttentoonstelling Energetica, waar zelfbedienbare sculpturen je laten kennismaken met zon, wind en waterkracht, en waar je kunt leren over duurzame energie. Maar het dak biedt meer dan alleen educatie; het is ook een uitnodigend buitenterras waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Amsterdam, terwijl je ontspant en geniet van de sfeer.

Het Dak van NEMO is voor iedereen vrij toegankelijk via de trap vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO.
CONTACT
Het Dak van NEMO
Oosterdok 2, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Het Dak van NEMO
Oosterdok 2, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.