Uitgaan

Uitgaan

Noorderlicht Café definitief op het DSM-terrein

Na dertien jaar onderhandelen heeft de gemeente Amsterdam besloten dat Noorderlicht definitief op het NDSM-terrein mag blijven. Met het besluit blijft het icoon voor de stad behouden.

noorderlicht-cafe-amsterdam1

Al sinds de opening weet de Amsterdammer het Noorderlicht Café, het bijzondere restaurant en café aan de oevers van het IJ, blind te vinden. Zonder enige twijfel is de buitenplaats één van de mooiste plekken in Amsterdam Noord.

Noorderlicht begon ruim zestien jaar geleden als pionier op het toen nog desolate NDSM-terrein, met een tijdelijke vergunning die meermaals werd verlengd. De onderhandelingen over een permanente vergunning hebben uiteindelijk dertien jaar geduurd, maar aan alle onzekerheid is nu dan toch een eind gekomen. De horecazaak heeft een permanente vergunning gekregen.

‘Noorderlicht wordt beschouwd als een belangrijke toegevoegde waarde voor de NDSM-werf en er staat vooralsnog geen gebiedsontwikkeling op de planning,’ aldus wethouders Reinier van Dantzig en Rutger Groot Wassink in een gezamenlijke verklaring.

noorderlicht-cafe-amsterdam

“We zijn ontzettend blij dat we nu eindelijk zekerheid hebben. Ook omdat we erkenning hebben gekregen voor ons cultureel, sociaal en educatief programma. We worden nu echt gezien als een toevoeging aan de werf”, aldus eigenaar Jasper Helmer.

Duurzaam menu en live muziek
Bezoekers zijn hier alle dagen van de week welkom lunch, diner en borrel in het restaurant en op warme dagen op het terras. Het restaurant is al drie keer bekroond met een Gaia Green Award als meest duurzame horeca-onderneming vanwege een bijna uitsluitend plantaardig menu, aangevuld met restproducten uit de vleesindustrie. Naast een duurzaam menu biedt het café regelmatig livemuziek en andere culturele evenementen in een ontspannen sfeer.

Met de pont
Als je van de stad komt bereik je Noorderlicht met de pont vanaf Centraal Station en de Houthavens. Bordje NDSM. dat je met de veerboot kunt bereiken vanaf het Centraal Station van Amsterdam.


CONTACT
Noorderlicht Café
NDSM Plein 102, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

adam-toren-amsterdamkopie

STADSDEEL

Amsterdam Noord

Sommige inwoners vonden Amsterdam Noord niet echt bij de stad horen. Dit had zo zijn redenen. Ze vonden het namelijk te verschillend en te ver weg om echt deel uit te maken van de stad. Maar tijden veranderen en dit stadsdeel is inmiddels volop in ontwikkeling en zeker...


Contact

Noorderlicht Café
NDSM Plein 102, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.