Uitgaan

Uitgaan

Paal 69 is een oase in de Zandvoortse hectiek

Voorbij de gebaande banen van het Zandvoortse strand vind je een oase van rust en schoonheid die de wandeling meer dan waard is. Dit afgelegen stukje paradijs, met daarop 4 bijzondere strandtenten, heeft de sfeer van een tropisch eiland. Locals noemen deze magische plek; South Beach.

paal69x
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het ooit zo relaxte strandleven van Zandvoort lijkt tegenwoordig volledig in de greep van de commercie en is een monocultuur geworden van restaurant naast restaurant. Met de terugkeer van de Formule 1 in het dorp is die ontwikkeling in een enorme stroomversnelling geraakt. Veel strandtenten ogen inmiddels als geoliede machines die hun klanten het liefst na anderhalf uur weer zien plaatsmaken voor nieuwe ‘verse’ klanten. Heel Zandvoort? Nee, zeker niet! Een kleine enclave in het zuidelijkste puntje van Zandvoort blijft dapper weerstand bieden tegen de commerciële overheersing: Paal 69.

Met het naaktstrand als buffer is Paal 69 een oase in de Zandvoortse hectiek. Vanaf strandtent Tijn Akersloot is het nog tien minuten door het zand lopen om deze nieuwe parel aan de westkust te bereiken. De extra moeite loont, want Paal 69 voelt als een idyllisch eilandje waar alles mogelijk is. Soms moet je even in je arm knijpen om te zien dat je niet droomt, als er opeens drie herten vanuit de aangrenzende Waterleidingduinen langs komen lopen. 

Paal69_SouthBeach

“Paal 69 is een kleine gemeenschap, een dorpje dat constant in beweging is en waar iedereen, jong en oud, welkom is. Een bruisende plek waar elke dag iets leuks te doen is.”

Weg van alle drukte en het gegil, bij Paal 69 is het alsof je door de ‘rabbit hole’ gekropen bent. Opeens ben je omringd door een oude Engelse dubbeldecker, een gigantische tipi, een enorm schaakspel, een reuzenschommel, trampolines, een sauna, een hot tub, footvolley-velden en het allerbelangrijkste: een echte ouderwetse strandvibe. Alles kan, niemand doet moeilijk. Er hangt een feest- en familiesfeer tegelijk. 

De beachbar is old-school. Drie soorten bier, een simpele kaart, maar alles met kwaliteit. Gezellige goed zittende banken vormen het terras waar iedereen volledig tot rust komt. Het eten wordt verzorgd door steeds verschillende foodtrucks, die allemaal zijn uitgekozen op één ding: kwaliteit. 

Omringd door kampvuren en honderden kleine lampjes is Paal 69 in het donker helemaal een droomplek. De ligging, zo ver van de bewoonde wereld geeft een gevoel van vrijheid, alsof je op een onbewoond tropisch eiland bent, en dat in Zandvoort. Geloof je het niet? Spring door de rabbit hole en kom zelf kijken. TXT: Sander Schomaker
CONTACT
Paal 69
Zuidstrand 3, Zandvoort
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Omgeving

Ook buiten Amsterdam kun je tal van bezienswaardigheden bewonderen en unieke plekken bezoeken. Nederland is een relatief klein land, dus je hoeft niet urenlang in de auto te zitten om in een kort tijdsbestek veel van deze hotspots te zien. Om je een idee te geven, wanneer je...


Contact

Paal 69
Zuidstrand 3, Zandvoort
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.