Cultuur

Cultuur

De Grachtengordel: De mooiste musea aan de grachten

Om de ziel van Amsterdam te begrijpen, moet je de grachten begrijpen, die beroemde grachten, die al honderden jaren een middel zijn om handel te drijven, te reizen, te creëren en het leven te vieren.

museum-van-loon

De grachtengordel werd aangelegd in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van Amsterdam, en is uitgegroeid tot een van ’s werelds meest unieke stedelijke landschappen. Daarom werd het in 2010 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. De vier hoofdgrachten, die nu met de straten zijn verbonden vol met winkels, galeries, cafés en restaurants, blijven een van de grootste redenen waarom toeristen deze mooie stad willen zien.

Maar niet alleen toeristen genieten van dit typisch Amsterdamse plaatje. Ook locals wandelen graag langs de grachtengordel om de leukste plekjes van Amsterdam te ontdekken. Vandaag delen we graag onze favoriete musea binnen de Grachtengordel.

anne-frank-huis

Anne Frankhuis
Prinsengracht 263-267

Dit is natuurlijk het meest bekende museum van Amsterdam, dit kanaalhuis/museum was ooit de schuilplaats van Anne Frank en haar familie, voordat ze werden ontdekt door de nazi’s. Het is de beste plaats om het wereldberoemde dagboek van een anders gewoon Joods meisje tot leven te zien komen.

grachtenmuseum-amsterdam1

Grachtenmuseum
Herengracht 386

Het Grachtenmuseum vertelt het verhaal van de Amsterdamse grachten op een meest fascinerende en verrassend compacte manier. Een spannende reis door 400 jaar geschiedenis met behulp van film, audio en interactieve tentoonstellingen wacht op u in een monumentaal grachtenpand.

museum-van-loon2

Museum van Loon
Keizersgracht 672

Dit voormalige huis van de regent Van Loon familie is een geweldige manier om te ervaren hoe de rijken leefde tijdens de Gouden Eeuw. Het interieur van het huis is grotendeels intact gebleven, met indrukwekkende portretten, prachtige meubelstukken, het beste zilver en porselein en een prachtige tuin om te verkennen.

Museum-Willet-Holthuysen

Willet-Holthuysen
Herengracht 605

Dit was het groots 19e-eeuws herenhuis van Abraham Willet en zijn rijke vrouw Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen, bieden de indrukwekkende balzaal, serre en eetzaal van dit charmante grachtenpandmuseum een ​​verleidelijke blik in de weelderige levensstijl van de oude aristocratie van Amsterdam.

foam-amsterdam

Foam Photography Museum
Keizersgracht 609

Foam is gevestigd in een groot herenhuis aan de grootste gracht van Amsterdam en is een van ’s werelds beroemdste fotografie-instellingen met foto’s vanuit verschillende genres, van historisch tot hedendaags. En met enkele honderdduizenden bezoekers per jaar, is het een van de beste musea in zijn soort.

Huis_Marseille

Huis Marseille
Keizerzgracht 401

Dit museum is gewijd aan de kunst van fotografie en bevat een uitgebreide collectie hedendaagse werken van Nederlandse en internationale kunstenaars en aanstormend talent. Het is gehuisvest in een prachtig grachtenpand uit de 17e eeuw en de locatie is ook enkele wows waardig.

City Archives

Het Stadsarchief
Vijzelstraat 32

Het Stadsarchief Amsterdam, gehuisvest in het markante voormalig bankgebouw De Bazel uit de jaren 1920, is de “herinnering aan Amsterdam” met meer dan 50 km aan documenten en beelden die van historisch belang zijn voor de stad, maar ook intrigerende activiteiten en tijdelijke tentoonstellingen.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.