Cultuur

Cultuur

Museum Het Muizenhuis verhuist naar het Muntplein

Het Muizenhuis, bekend van de boeken over de avonturen van de muizen Sam en Julia, verhuist van de Jordaan naar een nieuw, 5 verdiepingen tellend pand op het Muntplein.

MuseumHetMuizenhuis1
Het-Muizenhuis
MuseumHetMuizenhuis
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Museum Het Muizenhuis is een miniatuurwereld gevuld met kleine gangen, kamers en werkplaatsen. Volg Sam en Julia terwijl ze je leiden naar hun geheime schuilplaats onder de trap, neem deel aan een spannende bootrace in de haven en nodig je uit om deel te nemen aan het Circus Robberti. Dit zijn slechts enkele van de spannende avonturen die je zult vinden in de kinderboeken van The Mouse Mansion.

MuseumHetMuizenhuis2

Deze zomer gaat het museum verhuizen naar een nieuw pand op het Muntplein. Het oude pand in de Jordaan werd te klein, dus nu gaan ze naar een gebouw van vijf verdiepingen. Naast een winkel en museum wordt het nieuwe pand het internationale hoofdkwartier van het bedrijf en zullen er workshops gegeven worden.

Het wordt nog een hele klus om alle zeventien miniatuurdecors van de boeken mee te nemen. Het familiebedrijf, dat bestaat uit de schrijfster Karina Schaapman, haar vier kinderen en een schoonzoon, is internationaal bekend. De Muizenhuisboeken zijn in 28 talen vertaald en worden verkocht in 34 landen. Er wordt zelfs gewerkt aan een tv-serie die geproduceerd wordt door Franse en Duitse zenders.

“We zijn langzaam de wereld aan het veroveren, zonder bommen of granaten, maar met muisjes,” aldus Karina Schaapman, de schrijfster en oprichter van Het Muizenhuis.
CONTACT
Het Muizenhuis
Eerste Tuindwarsstraat 1HS, 1015 RT Amsterdam, Netherlands, Amsterdam
+310202157341
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Het Muizenhuis
Eerste Tuindwarsstraat 1HS, 1015 RT Amsterdam, Netherlands, Amsterdam
+310202157341
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.