Cultuur

Cultuur

The Movies gaat na twee jaar eindelijk weer open

Na twee jaar dicht te zijn geweest vanwege een grootschalige renovatie, opent The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam, op 13 maart haar deuren weer.

IMG_3630
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Voor veel Amsterdammers is The Movies op de Haarlemmerdijk dé plek voor een avondje film onder het genot van een biertje of wijntje. Het klassieke, art-deco filmtheater uit 1912 beschikt over filmzalen en wordt geroemd om haar programmering arthousefilms in combinatie met de betere Hollywood-producties.

Renovatie
Vanwege funderingsproblemen en verzakkingsgevaar van de vijf panden waar de bioscoop in huist is de fundering compleet vernieuwd. Tijdens de renovatie is er geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van de vier zalen tellende bioscoop. Zo is er een modern luchtbehandelingssysteem aangebracht en zijn de zalen, stoelen en doeken verbeterd. 

Ook zijn veel klassieke elementen uit de oude bioscoop vernieuwd: zo is er een heel nieuw tapijt gelegd en zijn de wanden behangen met gloednieuw art-decobehang. Qua sfeer is er dus zo min mogelijk veranderd.

TheMovies

Nieuwe bar
Er is afscheid genomen van het restaurant, maar daarvoor in de plaats is er extra aandacht uitgegaan naar het café van The Movies met een nieuwe bar en zijn er sfeervolle lichtkoepels aangebracht.

The Movies is de oudste nog in gebruik zijnde bioscoop in Amsterdam. De bioscoop op de Haarlemmerdijk aan de rand van de Jordaan is opgericht in 1912 onder de naam Bioscoop Tavenu.

Crowdfundingsactie
De grote zaal van de bioscoop, die een monumentale status heeft, is verbouwd met behulp van een crowdfundingsactie die meer dan 90.000 euro opbracht. Wie doneerde, kon als tegenprestatie kiezen voor bijvoorbeeld een stukje van het originele tapijt. In het weekend van 11 maart krijgen de donateurs van de crowdfundingsactie als eerste een voorproefje van de gerenoveerde The Movies
CONTACT
The Movies
Haarlemmerdijk 159 - 163, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

Haarlemmerbuurt_winkelgebied

WINKELGEBIED

Haarlemmerbuurt

Wie in de Jordaan op zoek naar bijzondere winkels en horeca komt al snel bij de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk uit. Dit levendige stukje Amsterdam laat goed zien hoe buurtwinkels samengaan met hippe vintagekledingwinkels, traiteurs en design. Ogen en oren kom je er te kort. Er zitten verschillende restaurants...


Contact

The Movies
Haarlemmerdijk 159 - 163, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.