Winkels

Winkels

De 10 beste ijssalons van Amsterdam

Het wordt steeds warmer in de stad en dat betekent maar één ding, afkoelen! Je kunt je natuurlijk naar een van de leukste terrasjes of stadsstranden van Amsterdam bewegen. Maar een lekker ijsje scoren is ook een prima -en snelle- manier om af te koelen op een hete zomerdag.

beste-ijssalons-van-amsterdam

Amsterdam loopt over van de lekkere ijssalons. Op elke hoek van een straat vind je wel een ijssalon. Om het kaf van het koren te scheiden heeft Amsterdam Magazine een heuse ijstest op poten gezet. Na alle bolletjes, softijsjes en waterijsjes geproefd te hebben, delen we met trots de 10 beste ijssalons van Amsterdam.

pisa-amsterdam

Pisa IJS
Scheldeplein 22, Zuid

Pisa IJs serveert authentiek Italiaans ijs, op een warme zomeravond staan ​​mensen hier in de rij om af te koelen met een of twee bollen van hun heerlijke ijs. Onze persoonlijke favoriet is het cookie dough, maar de klassiekers zoals pistache of vanille zijn hier ook gewoon héél lekker.

ijscuypje-amsterdam

IJscuypje
Verschillende locaties in de stad

Met 15 verschillende locaties in en om Amsterdam, is er altijd een IJscuypje dicht bij jou. Hier kun je lekker een paar bolletjes nemen of je favoriete smaak als milkshake bestellen! Weer of geen weer, hier kun je ijs halen tijdens elk seizoen en ze hebben ook speciale seizoensvarianten.

Massimo Gelato
Van Ostadestraat 147, Zuid

Deze koele plek ligt dicht bij het Sarphatipark, dit betekent dat je met je ijsje een fijne wandeling kunt maken door het park op een warme zomerdag. Ze serveren ook een aantal heerlijke veganistische opties dus er is voor iedereen wat te krijgen!

Monte Pelmo
Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Centrum

Je kunt geen lijst maken van de beste ijsjes in Amsterdam, zonder deze zaak de Jordaan erin op te nemen. Bij Monte Pelmo staan ​​mensen bijna altijd in de rij en het is het wachten waard! Ze hebben een breed scala aan smaken, maar persoonlijk blijven wij terugkomen voor de strawberry cheesecake. Is dat niet helemaal jouw piece of cake? Geen probleem, we weten zeker dat de andere smaken ook niet teleurstellen!

Het IJsboefje
Beukenplein 5, Oost

Als Monte Pelmo een beetje te ver voor je is, kijk dan of Het Ijsboefje meer op loopafstand is. Hier serveren ze het ijs van Monte Pelmo, dus dat kan niet misgaan! Daarnaast hebben ze ook 28 verschillende soorten milkshakes. Is er een betere manier om af te koelen?

Van Soest
Frederiksplein 1a, Centrum
Zeilstraat 67, Zuid

Officieel is van Soest een chocolatier (en een hele lekkere chocolatier!) maar als de temperaturen stijgen, trekken we naar van Soest voor de andere zoete hapjes die ze verkopen, hier serveren ze namelijk ook geweldig ijs! En wie zegt dat je voor nu geen ijs kunt bestellen en een paar chocolaatjes voor later… Vergeet alleen niet om ze koel te houden! Warmte en chocolade zijn geen vriendjes, dus misschien toch maar ook gelijk opeten?

IJsboutique
Johannes Verhulststraat 107, Zuid

Het mooie Oud Zuid staat vol met boetiekjes, het is dan ook geen verrassing dat je hier ook de IJsboutique kunt vinden. Hier serveren ze ijs op hoog niveau. Van heerlijke sorbets (de aardbeien smaak heeft nog weinig calorieën ook!) tot scroppino’s, ice-shakes en iced koffe je vindt het hier allemaal! Als je jezelf echt even wilt trakteren kunnen wij het Kinder Bueno ijs echt aanraden, yummy!

pasticceria-amsterdam-ijs

Pasticceria
Van Woustraat 138HS, Zuid

In de Pijp vind je Pasticceria, een winkel met zo’n levendige etalage dat je wel een kijkje moét nemen. Wanneer je dat doet, zie je lekkere gebakjes, macarons en de verschillende ijssmaken. Wanneer je de winkel binnenstapt, kun je niet weggaan zonder minstens een bolletje red velvet ijs te hebben geproefd.

IJsmanschap
Van Spilbergenstraat 2H, West

Dit is de beste popsicle-bar in de stad! Vergeet de saaie, standaard ijslollys die je bijna overal kunt krijgen. Hier verkopen ze echte kunstwerken. Van witte chocolade met frambozen tot een Vietnamese ijskoffie of een citroen-cheesecake ijslolly. De smaken zijn allesbehalve gewoontjes. Maar als je trek hebt in een aardbeien ijsje, kun je die natuurlijk ook bestellen!

metropolitan-deli-ijs

Metropolitan Deli
Warmoesstraat 135A, Centrum

Deze deli op de Wallen verkoopt een aantal geweldige smaken ijs, zoals New York Cheesecake, gezouten Cookie Caramel of Lemon and Basil. Het is de perfecte snack terwijl je dit spannende deel van de stad verkent!Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.