Smaakmakers

Smaakmakers

Het Amsterdam van foodbloggers Cityguys

De Cityguys kennen Amsterdam door en door. Toch ontdekken Roger Bloem, Jean-Paul Schaddé van Dooren en Steven Strijbosch dagelijks nieuwe restaurants, bars en terrassen. 

CityGuys1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De Cityguys hebben als missie om de tofste, lekkerste, leukste en chillste plekken in Amsterdam te delen. Door Roger, Jean-Paul en Steven te volgen via Cityguys.nl en hun social media ben je altijd op de hoogte van de beste restaurants en bars. Het liefst eten de heren fijnproevers bij Salmuera en Helling 7 vinden ze een verrassende nieuwkomer.

Salmuera

Beste restaurant
Roger: We eten het liefst en het vaakst bij Salmuera. We hebben een grap onderling dat we op elke vraag kunnen antwoorden met Salmuera als onze favoriete plek. Martin Eisma van Salmuera vinden we ook de beste bartender. Hij is briljant bezig. Alles wat hij maakt is ontzettend tof; als je een echte cocktailsnob bent – maar ook toegankelijk wanneer je nog nooit een cocktail gedronken hebt. 

Helling7

Verrassende nieuwkomer
Steven: Helling 7 is het bewijs dat als iets opent in een uithoek en het concept klopt, dat het dan toch gewoon weer helemaal vol zit. Binnen is het iets chiquer met witte lakentjes op de tafels, buiten heb je een tof terras met mega-lang zon. 

Jean-Paul: Helling 7 zit aan een scheepswerf; het concept is rauw, er is een vet terras. Het is wel gewoon toegankelijk en redelijk betaalbaar. Europizza is ook een verrassende nieuwkomer; het is alles wat je niet verwacht afgaande op de naam. Ze hebben een kaart met maar 3 pizza’s – wel veel voor- en nagerechten – maar alles wat erop staat is top. Ik kreeg een pizza met allemaal groen erop en schrok me kapot; een pizza vol gras. En ik nam een hap en dacht: ik wil er nog één! Ook hebben ze topservice en een goede selectie wijnen. 

Cafe-de-Sluyswacht-foto-1

Beste terras 
Steven: Het kleine terrasje bij Café de Sluyswacht aan de Nieuwmarkt heeft iets idyllisch. Het heeft uitzicht op de Montelbaanstoren, vanwaar de vrouwen vroeger de schippers uitzwaaiden. Vanaf het terras zie je het Scheepvaartmuseum en NEMO Science Museum liggen, maar ook authentieke huisjes. En je hebt superlang zon. Het is een beetje historisch Amsterdam maar voelt niet toeristisch. Ik heb er ook nog nooit geen plek gehad en de service is briljant. 

Verborgen parel
Steven: Op de Ferdinand Bolstraat vind je een beetje verstopt onder Moak Pancakes een cocktailbar: Bar Mokum. Wat het leuk maakt is dat ze clichébeelden vanuit de stad op een heel grappige manier terug laten komen. Het theater van het Vondelpark is bijvoorbeeld de bar. De Prostitutieruimtjes zijn de hokjes waar je in kan plaatsnemen om een cocktail te drinken. Dan heb je nog de oude brouwerij. Als je mensen hiermee naartoe neemt, hebben ze zoiets van: ‘wow, dit had ik niet verwacht’. Roger: De cocktailkroeg ziet er vanbinnen uit als een straatje. Als je er een foto maakt denken mensen vaak dat je buiten zit, terwijl je in een kelder zit. Het is wel een van mijn favoriete zaken in de stad. Naast Bar Mokum zijn favoriete cocktailbarren in de stad Vesper en Door74.  

NDSM

Beste plek in de stad
Steven: NDSM, wel een beetje cliché. Elke keer dat je de pont neemt naar NDSM, is er wel weer een nieuwe toren gebouwd. Het is de plek waar de meeste festivals zijn en waar de meeste nieuwe horecazaken worden geopend. Er is nog plek om te groeien. Tegelijkertijd is het best spannend hoe dit gebied zich gaat ontwikkelen. Hoe meer mensen er gaan wonen, hoe meer druk er komt op faciliteiten als horeca en festivals. Ik ben benieuwd wat daaruit voortkomt. Terwijl het nu nog een beetje een pretpark voor ons is, wil ik er nog even van genieten.

Jean-Paul: Ik denk dat ik het meest blij word van de Jordaan. Roger: of de Wallen. Vaak hoor je Amsterdammers zeggen: O, het centrum daar kom ik sowieso niet. Steven: Dat is wel een trend, dat Amsterdammers door covid weer hun eigen stad aan het ontdekken zijn. En je daardoor ineens weer bij Café de Nieuwe Lelie zit, of bij Café Chris.

Beste hotelbar
Roger: Rosalia’s Menagerie is een cocktailbar, gelegen aan de Kloveniersburgwal. De cocktailbar is de lobby van het hotel, maar je moet het eigenlijk helemaal andersom zien. Het is eerder een bar met een speakeasy hotel. Mensen gaan hier naar binnen, lopen door een deur en vragen zich af ‘Wat is dit?’. En dan zit er dus een hotel boven de cocktailbar. Steven: Het is meer een boetiekhotel. Ze hebben 6 kamers, maar ze zitten altijd bomvol. Roger: Ook zitten we vaak bij De Lobby Nesplein. Werken, champagne, koffie. Vaak sluiten mensen aan. 

LittleCollins

Beste brunch 
Roger: Little Collins voor een ideale brunch. Bij Little Collins in de Pijp moet je er op tijd bij zijn; voor 12.00 uur. Dan sta je niet in de rij. Bij het restaurant in West kan je reserveren. 

Compartir

Beste wijnbar 
Steven: Compartir is bijna een perfecte plek. Ik heb daar voor mijn gevoel geleerd hoe het is om in dat soort zaken te zitten. Het concept van ‘je drinkt ergens een goede wijn en gaat er een goed hapje bij eten’. Soms heb je dan nog honger en moet je nog uit eten. Bij Compartir viel alles op z’n plek; van de bubbel bij binnenkomst tot afsluiter – hier krijg je de volledige ervaring. Jean-Paul: Compartir is klein, schattig, bijzonder en betaalbaar.

Roger: Als ik bij Clos zit en ik drink een wijn met een hapje erbij, heb ik het naar m’n zin. Steven: Clos, ik vind het heel volledig. Maar meer een restaurant met goede wijnen dan een wijnbar.

FUKU

Beste koffiebar
Steven: FUKU, 100%. Het is een bar waar mensen vanuit het buitenland speciaal naartoe komen om aan de bar te zitten en met de barista te praten. Het is enorm goed. Jean-Paul: Je kan in bijna alle hippe koffiezaken verschillende boontjes en smaakjes kiezen. Hier heb je écht verschillende smaken. Als je hier twee verschillende koffies pakt, denk je twee keer: wow. Het is twee keer bizar goed. Op een gegeven moment kom je achter je smaak. Roger: Het is totaal geen influencerspot maar een klein koffiezaakje, dat toch internationaal bekend is. En het geld voor een écht goede koffie helemaal waard. Steven: Tot er een espresso martini spot opent in de stad, is dit onze favoriete koffiebar.

Op Cityguys.nl volg je Roger, Jean-Paul en Steven. op hun zoektocht naar de beste spots om te eten, drinken en slapen in Amsterdam.


Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.