Smaakmakers

Smaakmakers

Yossi Eliyahoo opent 3 nieuwe hotspots in Nhow en W Hotel

De bekende Israëlische en in Amsterdam woonachtige horecatycoon Yossi Eliyahoo zit niet stil. De afgelopen jaren opende hij met zijn The Entourage Group in rap tempo en met groot succes verschillende restaurants en bars in onze stad. En als we straks uit de coronacrisis ontwaken maken we kennis met zijn nieuwste horecaconcepten; Lalo Contemporary Mexican Kitchen & Bar en Coco Lounge & Bar in Hotel NHOW en Do Not Disturb in het W Hotel.

yoshi-2b
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Horecatycoon Yossi Eliyahoo begon zo’n twaalf jaar geleden met het combineren van zijn passie voor de horeca en zijn liefde voor Amsterdam. Inmiddels is hij mede-eigenaar van het succesvolle horecaimperium The Entourage Group en heeft hij meerdere, succesvolle high-end horecagelegenheden in Amsterdam op zijn naam staan, zoals o.a. MOMO, Izakaya, The Duchess en Mr. Porter. Binnenkort komen daar weer drie hotspots bij: Lalo Contemporary Mexican Kitchen & Bar en Coco Lounge & Bar in Hotel NHOW en lounge en bar Do Not Disturb in het W Hotel.

De horecaondernemer kwam jaren geleden al graag naar Amsterdam, toen voornamelijk als toerist. “Ik hield direct van de stad, de mensen en het leven hier,” aldus Eliyahoo. In de tijd dat Eliyahoo Amsterdam vaak bezocht, maakte hij steeds meer connecties met de locals en voelde hij dat hij zijn passie voor horeca hier nog wel eens in kon zetten. Deze realisatie mondde uiteindelijk uit in de oprichting van MOMO, het iconische restaurant aan de Hobbemastraat in stadsdeel Zuid. 

“Ik hield direct van Amsterdam, de mensen en het leven hier,” aldus Eliyahoo.

izakaya-amsterdam

The Entourage Group: een horeca-imperium
Eliyahoo richtte The Entourage Group op. Een horecacollectief dat inmiddels menig restaurant in onder andere Nederland, Duitsland en Italië op haar naam heeft staan. De organisatie, met Eliyahoo aan het roer heeft in de tussentijd al veel prijzen in de wacht weten te slepen. Zo werd het collectief in 2017 met restaurant Izakaya de winnaar van de World Luxury Restaurant Awards; een prestigieuze prijs voor high-end restaurants in binnen- en buitenland.

The Entourage Group is een initiatief dat vanuit Eliyahoo begonnen is. Met MOMO, het luxe en welbekende restaurant aan de Hobbemastraat, heeft het horecabedrijf al meer dan tien jaar culinair goud in handen. Het idee voor MOMO kwam voort uit een gat in de Amsterdamse horecamarkt dat Eliyahoo ontdekte.

“Ik vond dat Amsterdam een gelegenheid mistte met een panaziatische keuken, aangevuld met een kosmopolitisch design,” aldus de horecabaas. 

Het succes van de zaak in Amsterdam-Zuid zit hem volgens Eliyahoo voornamelijk in de consistentie. “Het menu van MOMO is nu al twaalf jaar onveranderd gebleven. Ik geloof in een eigen DNA, het Entourage Group-DNA.” MOMO is in al die jaren alleen maar bekender geworden en is een echt etablissement in de Nederlandse hoofdstad. “Ik ben enorm trots op het nog steeds voortdurende succes,” aldus Eliyahoo.

Duchess Restaurant

Prestigieuze prijzen: “Een kroon op het harde werk”
MOMO is niet de enige zaak die op het indrukwekkende lijstje van The Entourage Group terug te vinden is. Zo behoren ook toppers als Izakaya, The Duchess (*), Mr. Porter en The Butcher tot de collectie van de horeca-organisatie. The Duchess, het luxe restaurant dat gevestigd is in het eveneens luxueuze W Hotel in de Raadhuisstraat, is zelfs in het bezit van een Michelinster. Volgens Eliyahoo is deze prijs een kroon op al het harde werk. 

“Het behalen van een Michelinster is nooit echt een doel waarmee je begint aan een concept, maar het is een prachtige ondersteuning die we naar mijn idee dubbel en dwars hebben verdiend.”

Do Not Disturb: De nieuwe generatie van lounges
Het creatieve horecabrein van Eliyahoo staat allerminst stil na het behalen van zoveel successen in Amsterdam. In de pijplijn zitten inmiddels twee nieuwe concepten. Een daarvan is Do Not Disturb, een nieuwe cocktailbar, gehuisvest in het pand waar voorheen de Madfox Club zat. Do Not Disturb, door Eliyahoo zelf omschreven als een bar en lounge, moet Amsterdammers voorzien van een complete avond uit. Wederom is in veel van het interieur en van de service het zogenoemde Entourage Group-DNA terug te zien.

“Zo hebben we een ronde 360-bar in de zaak. Dit is een typisch iets waarin ons DNA terug te zien is. Ook de open keuken, waarin alle chef-koks in de zaak te bewonderen zijn is hier een onderdeel van,” aldus Eliyahoo.

“Do Not Disturb is een sociale ontmoetingsplek, waar mensen zich een hele avond kunnen vermaken,” aldus de horecatycoon. Met live-muziek en dj’s past het concept van de cocktaillounge volgens Eliyahoo erg goed in deze tijd. “Club- en hotellounges vormen steeds meer de nieuwe generatie van lounges die mensen graag bezoeken voor een hapje en een drankje. Hier willen we graag op inspelen.”

Nhow-amsterdam

Lalo en Coco
Wie denkt dat Eliyahoo al klaar is na een nieuwe horecagelegenheid in Amsterdam, heeft het mis. Naast Do Not Disturb staan er nog twee zaken klaar om de Amsterdamse horeca te veroveren, in het gloednieuwe NHow-hotel nabij Station RAI. Restaurant Lalo is er één van en draait om verfijnde gerechten uit de Mexicaanse cuisine. 

Een kleurrijk interieur, in combinatie met vernieuwende gerechten uit Zuid-Amerika moet zorgen voor een complete ervaring. Veel van de gerechten op de kaart zullen op open vuur worden bereid, wat ervoor zorgt dat de gast elk detail mee kan krijgen. Na een verfrissende en verfijnde ceviche kunnen gasten ook genieten van een uitgebreid assortiment aan cocktails, want naast restaurant is de nieuwe hotspot in het NHow-hotel tevens een bar. Om trouw te blijven aan de uitstraling van de zaak, maken bijvoorbeeld de mooiste tequilla’s deel uit van de indrukwekkende drankenkaart.

Op de bovenste verdieping van het luxueuze hotel in de Rivierenbuurt, is ook een nieuwe zaak van The Entourage Group te vinden: Coco. De ware skylounge geeft gasten naast het prachtige uitzicht ook nog eens de kans om een goede avond uit te beleven. De cocktails op de kaart van de lounge en tequilabar zijn verfijnd en de Zuid-Amerikaanse sferen zijn ook in deze zaak veelvuldig terug te vinden. Liefhebbers van informele diners kunnen hier naar hartelust tafelen en genieten op maar liefst 91 meter hoogte. Met de muziek van wisselende dj’s past Coco Lounge & Bar uitstekend in het Amsterdamse nachtleven.

Het geheim van The Entourage Group zit hem volgens Eliyahoo in de consistentie van niet alleen MOMO, maar alle zaken.

“Het DNA van The Entourage Group is in iedere zaak terug te vinden. Ik geloof niet per se in trends maar vaar graag een eigen koers,” aldus Eliyahoo.
SUGGESTIES

MOMO Restaurant, Bar & Lounge

MOMO combineert klassiek Frans bistro gastronomie met de passie voor de Aziatische keuken

momo_cookbook18

Het Aziatische fusion restaurant ‘MOMO Restaurant, Bar & Lounge’ is sinds haar opening in 2008 één van de meest succesvolle restaurants in Amsterdam. Het restaurant combineert klassiek Frans bistro gastronomie met de passie en informaliteit van Aziatische culturen, maar met een moderne en unieke twist. 

Hobbemastraat 1, Amsterdam


Lees meerIzakaya

Discover Amsterdam

IZAKAYA Asian Kitchen Bar 9

Met de komst van Izakaya heeft Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant geeft een nieuwe dimensie aan de Japanse keuken. Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s', net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil. Izakaya is...

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam


Lees meerThe Duchess

Discover Amsterdam

w hotel29

Amsterdam is hot als het op hotels met internationale allure aankomt. Na de komst van wereldvermaarde hotels als Waldorf Astoria en Andaz naar de grachtengordel, openen super-de-luxe hotelketens als Soho House, W Hotel en W Residence binnenkort op een steenworp afstand van elkaar aan de Spuistraat, in respectievelijk het Bungehuis, het Rijkskantoorgebouw en De Kasbank. Met de komst van de hotels en bijbehorende restaurants en bars...

Spuistraat, Amsterdam


Lees meerMr. Porter steakhouse, cocktailbar en rooftop

Ontbijten en dineren met het beste uitzicht van Amsterdam

mrporter-amsterdam10

De rooftop-ervaring van dit kosmopolitische steakhouse en cocktailbar biedt een iconisch uitzicht op de oude stad en haar gebouwen. Mr. Porter is een creatie van Yossi Eliyahoo, bekend van MOMO, Izakaya, The Butcher en The Duchess.

Spuistraat 175, Amsterdam


Lees meerThe Butcher Social Club ideaal voor avondje uit

Een speelparadijs voor volwassenen

thebutchersocialclub1

De eerste locatie van The Butcher opende een tijd geleden aan de beroemde Albert Cuypmarkt. The Butcher Social Club in de A’DAM Toren tilt het concept van het bekende burgerrestaurant annex bar een stap verder. Van ’s ochtends tot ver na middernacht is deze spot in Amsterdam Noord geopend en biedt dit speelparadijs voor volwassenen een mix van lekker eten, goede cocktails, muziek en gezelligheid!

Overhoeksplein 1, Amsterdam


Lees meerBij Bepita draait alles om rijkgevulde pita’s

THE ENTOURAGE GROUP lanceert pitarestaurant in The Food Department

bepita1

THE ENTOURAGE GROUP is overal. Tien jaar terug opende twee Israëlische zakenvrienden in het Park Hotel restaurant MOMO. Wat niemand toen nog kon vermoeden was dat het succes van MOMO navolging kreeg en Amsterdam anno 2019 maar liefst 18 restaurants van de hand van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman telt. In april verrassen de heren Amsterdam opnieuw met de opening van pitarestaurant Bepita in The...

Nieuwezijds Voorburgwal 182I, Amsterdam


Lees meerToni Loco combineert Italiaanse en New York style pizza

Check de nieuwe pizzasensatie in de Pijp en The Food Department

ToniLocoAmsterdam

Het motto bij Toni Loco luidt: Pizza is het antwoord, wat de vraag ook is. Bij dit Italiaans-Amerikaanse pizzarestaurant kan je kiezen tussen single slices of een New York style (lees: heel grote) pizza met fijne drankjes.  

Albert Cuypstraat 59, Amsterdam


Lees meer
Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.