IZAKAYA Asian Kitchen Bar 9
IZAKAYA Asian Kitchen Bar 5
IZAKAYA Asian Kitchen Bar 3
IZAKAYA Asian Kitchen Bar 1
IZAKAYA Asian Kitchen Bar 21
IZAKAYA Asian Kitchen Bar 7
Sir Albert Hotel The Study 1
Sir Albert Hotel The Study 2
Sir Albert Hotel The Study 7
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Met de komst van Izakaya heeft Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant geeft een nieuwe dimensie aan de Japanse keuken. Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s’, net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil.

Izakaya is ontsproten uit het creatieve en inspirerende brein van de internationaal opererende horeca-entrepeneur Yossi Eliyahoo (o.a. Momo en The Butcher). Om zijn ideeën vorm te geven werkte Yossi samen met de internationaal gelauwerde binnenhuisarchitecten BK Architects die met hun ontwerp de traditionele Japanse Izakaya naar een hoger niveau hebben getild. Geïnspireerd door de vijf traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel is het ontwerp van Izakaya authentiek en eenvoudig, waarmee het een stijlvolle en levendige atmosfeer creëert, die past in de behoeftes van een kosmopolitische stad.

Chefkok Hariprasad (Hari) Shetty, afkomstig van het sterrenrestaurant ‘Nobu’ uit Londen, is verantwoordelijk voor de vernieuwende Asian Kitchen & Bar die traditioneel werkt met de Japanse Robata grill. In het volle zicht van de gasten doen de chefs hun werk. Naast de specialiteiten van de Robata grill brengt Izakaya een variëteit van kleine gerechtjes op verzoek klaargegemaakt op de Hibachi fire bowl en Japanse kleine hot plate op houtskool. Daarnaast serveren ze dagverse sashimi en maki rolls.
CONTACT
Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.