Uitgaan

Uitgaan

Cocktailbar Super Lyan opent in Kimpton de Witt

Groot nieuws voor cocktailliefhebbers. De bekende Londense Super Lyan verhuist naar Amsterdam. Op 18 April opent de iconische bar aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hotel van het Kimpton de Witt op de plek waar voorheen House Bar was gevestigd.

SuperLyanAmsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Super Lyan is eigendom van Ryan Chetiyawardan, de beste bartender van de wereld in 2015. Voor intimi Mr Lyan. In 2013 baarde Mr Lyan opzien door een bar te openen waar geen ijs en fruit in de cocktails werd gebruikt. Super Lyan verkreeg zo een legendarische status en het cocktailmenu werd wereldwijd gekopieerd. Naast Super Lyan is de mixologist eigenaar van Dandelyan.

Thomas Datema, één van de beste Amsterdamse cocktailshakers, krijgt de leiding over Super Lyan. Datema is onder andere bekend van Hiding in Plain Sight en als medeoprichter van Rosalie’s Menagerie.

Interieur
Ryan Chetiyawardana werkt samen met designer Jacu Strauss, creative director van Lore Studio. Strauss werkte eerder aan de restyling van het Pulitzer Hotel. Het interieur bevat uitgesproken vormen en speelse snoepkleurige elementen waarmee wordt ingespeeld  op de optimistische jaren vijftig. Speels, contrastrijk en zorgvuldig gelaagd op het originele en historische interieur.

SuperLyanAmsterdam1kopie

Openingstijden
In Super Lyan kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht. Vanaf de namiddag serveren ze in de bar en tuin eten en de meest geweldige cocktails.
CONTACT
Super Lyan
Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Super Lyan
Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.