Restaurants

Restaurants

Sushi-chef Kit opent binnenkort zijn restaurant Undercover

Twee jaar terug werd Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja van de ene op de andere een culinaire beroemdheid in Amsterdam en ver daarbuiten. De toen 21-jarige Thaise student baarde opzien door in zijn Amsterdamse studentenkamer op het Science Park zeer hoogwaardige sushi te bereiden. Na zijn pop-up in The Dylan opent Kit in oktober zijn sushi-restaurant Undercover op de Wibautstraat.

Kits_Sushi_Underground1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Liefhebbers uit alle windstreken wisten de studentenkamer van Kitsanin Thanyakulsajja in 2018 massaal te vinden. De Thaise student Kit had zijn studentenkamer van 20 vierkante meter omgebouwd tot het eerste omakase-restaurant van Nederland. Het succes van Kit’s piepkleine sushi-toko bleef niet onopgemerkt. De media doken er bovenop en niet lang daarna bood The Dylan de student een eigen pop-up restaurant achter een spiegel in het hotel

“Omakase-shimasu, kortweg omakase betekent vrij vertaald ‘ik laat het aan jou over’. Het verwijst naar de manier waarop de chef zijn gasten bedient. In plaats van een vast menu krijgt de chef carte blanche van de gast en bereidt wat hij op dat moment passend vindt.”

Kits_Sushi_Underground

Undercover
Half oktober zal Kit in Amsterdam Oost zijn omakase restaurant, genaamd; Undercover. De jonge Thai belooft een unieke ervaring met hoogwaardige sushi in een laagdrempelige atmosfeer. In Undercover geldt een anti-dresscode. “Voel je nooit verplicht om formele kleding te dragen bij een bezoek aan Undercover”, aldus Kit op zijn website. De sushi-chef vraagt zijn gasten om geen parfum te dragen om medegasten niet te storen tijdens hun diner. Reserveringen voor Kit’s Undercover gaan binnenkort van start.

“De belofte van een nieuw niveau van kwaliteit en ambacht, en de mythe en intriges van eten bij een ‘underground’ restaurant”, aldus Kit over zijn succes als sushichef.

Sushi take-away
Tot Undercover opengaat kun je nu al sushi afhalen vanaf een vaste locatie. De sushi-kwaliteit zal door het afhalen niet worden aangetast belooft Kit. :Onze afhaalmaaltijd is zo ontworpen dat ie beter smaakt bij thuiskomt, dan op het moment dat je het ophaalt.”

CONTACT
Underground
Wibautstraat 130, Amsterdam
+31 20 84 54 099
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...


Contact

Underground
Wibautstraat 130, Amsterdam
+31 20 84 54 099
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.