Restaurants

Restaurants

De opening van Jacob Jan Boerma’s No Rules laat nog even op zich wachten

Op 19 maart zou het nieuwe restaurant No Rules van Jacob Jan Boerma openen in de Pijp. Echter gooide Rutte’s persconferentie van 15 maart roet in het eten door zijn aankondiging om de horeca vanwege het coronavirus te sluiten. De opening van de nieuwe pizzazaak van de driesterrenchef laat dus nog eventjes op zich wachten tot na 20 mei.

JacobJanBoerma-1

In oktober 2019 verbaasde sterrenchef Jacob Jan Boersma de culinaire wereld door zijn besluit om te stoppen met zijn met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant De Leest in Vaassen. Na 17 jaar op het allerhoogste niveau te hebben gekookt vond Boerma het genoeg en besloot hij zijn hart te volgen. De bekende chefkok wilde meer tijd met zijn vrouw en zoontje doorbrengen.

No Rules
Naast De Leest is Jacob Jan Boerma culinair verantwoordelijk voor het met 1 Michelinster bekroonde restaurant The White Room in Hotel Krasnapolsky en het tevens met 1 Michelinster bekroonde restaurant Voltaire in Parc Broekhuizen in Leersum. Beide functies zal de topchef blijven bekleden. Daarnaast opent Boerma samen met horecaondernemers Michel Pais en Bram van Es, van restaurants Strandzuid en Vondelpark3, restaurant No Rules op het Marie Heinekenplein.

Jacob Jan Boerma; “Drie sterren was mijn jongensdroom. Die heb ik behaald. Maar om dit niveau te bereiken ben ik mijn hele carrière aan regels gebonden geweest. Dat is nu over. Daarom noemen we het nieuwe restaurant No Rules.”

NoRules_JacobJanBoerma

Driesterrenpizza’s
In No Rules heeft pizza een prominente plek op de menukaart. Boerma doet iets met de korst van de pizza wat nog nooit iemand eerder heeft gedaan. Maar het restaurant is zeker géén traditionele pizzeria. Naast pizza biedt het menu ook pasta’s en verschillende vlees- en visgerechten. Voor lunch en diner.

Jacob Jan Boerma zal zelf niet in de keuken van No Rules staan. Naast zijn advieswerk aan hotels en restaurants over de hele wereld, wil hij zoveel mogelijk tijd aan zijn vrouw en kind besteden.

Zolang de lockdown van de horeca geldt biedt No Rules een speciaal take away menu. Jacob Jan Boerma heeft samen met No Rules chef Richard Way een heerlijk zomermenu samengesteld om thuis van te genieten. De gerechten zijn af te halen van donderdag tot en met zondag. Check de website voor het menu en spelregels.


CONTACT
No Rules
Marie Heinekenplein 5-8, Amsterdam
+31 20 639 2589
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Contact

No Rules
Marie Heinekenplein 5-8, Amsterdam
+31 20 639 2589
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.