Restaurants

Restaurants

Michiel van der Eerde’s pop-up Baut nu permanent thuis in Zuid

Michiel van der Eerde is één van de meest markante horecaondernemers van Amsterdam. De bekende chefkok is eigenaar van restaurant C op de Wibautstraat en het rondreizende pop-up restaurant Baut.

Bar-BAUT5-1
Bar-BAUT4
Bar-BAUT
Bar-BAUT2
Bar-BAUT3
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Na een culinaire rondreis langs 6 locaties in Amsterdam, van de Wibautstraat tot Stadionplein, Prinses Irenestraat, Rokin, Paradijsplein en Spaarndammerstraat, heeft Michiel van der Eerde zich begin dit jaar met Bar Baut gevestigd op de Stadionweg in Zuid.

Van der Eerde koos bewust voor vastigheid. Baut vind je op de plek waar voorheen restaurant Zuid zat. “Ik heb in deze buurt veel succes gehad, daarom wil ik hier een permanente locatie openen,” vertelde Van der Eerde aan Het Parool. “In Zuid is behoefte aan een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met smaakvolle, kleine bargerechten. Hier spelen we op in. Het menu bestaat uit de beste gerechten van 6 edities Baut.”

BAR BAUT THUISBEZORGD. Om liefhebbers tijdens de corona-crises en het sluiten van de horeca te blijven voorzien van de overheerlijke gerechten van Bar Baut, bezorgen Van der Eerde en zijn collega’s nu op vrijdag, zaterdag en zondag bij je thuis.

Voor zijn start als ondernemende chef, waarvoor wijlen culinair journalist Johannes van Dam Baut met een 10- beloonde, werkte Van der Eerde bij sterrenrestaurants De Hoefslag, Bokkedoorns, Oud Sluis en het Amstel Hotel, en was hij culinair eindverantwoordelijk bij IQ Creative restaurants Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads.

Aan het rondreizende Baut komt zeker geen einde, Michiel en de zijnen zullen blijven zoeken naar nieuwe en geschikte pop-uplocaties.
CONTACT
Bar Baut
Stadionweg 320, Amsterdam
+31 (0)20 46 59 260
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Contact

Bar Baut
Stadionweg 320, Amsterdam
+31 (0)20 46 59 260
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.