Restaurants

Restaurants

Le Fournil de Sébastien, de ambachtelijke Franse bakker

Le Fournil de Sébastien in Amsterdam Zuid staat al jaren bekend als één van de weinige echte Franse bakkers in Amsterdam. Hier ga je heen voor versgebakken broden, rijk belegde baguettes en wat velen benoemen als het beste stokbrood van de stad.

le-fournil-amsterdam
le-fournil-amsterdam1
le-fournil-amsterdam12
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

In 2007 verhuisde de Franse bakker Sébastien met zijn Nederlandse vrouw en twee kinderen van Frankrijk naar Nederland. Met Le Fournil de Sébastien (het bakhuis van Sébastien) brengen zij de boulangerie pâtisserie die ze zo goed kennen naar Amsterdam. De broden worden volgens oud familierecept in een steenvloeren oven gebakken en krijgen daardoor een heerlijke knapperige korst met een zachte smaakvolle binnenkant. Naast broden, baguettes en belegde broodjes kan je hier natuurlijk ook veel zoetigheid verwachten. Macarons, madeleines, canelés en een groot assortiment taartjes, waaronder een heerlijke Tarte au Citron. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit Amsterdam Zuid en staan ze bekend om de heerlijke croissants en stokbroden, die door velen worden bestempeld als de beste van de stad.

 Susan:”We zullen nooit een grote keten worden met heel veel vestigingen. Wij vinden kwaliteit heel belangrijk, en om die te waarborgen moet je niet te groot worden. We produceren ook alleen maar voor onze eigen winkels, en leveren niet aan horeca e.d. . Klein blijven is een keuze die we bewust maken.”

Alle producten worden zelf gemaakt, waarbij er geen halffabricaten of kunstmatige toevoegingen worden gebruikt. Je kan vanuit de winkel en vanaf de straat naar binnen kijken voor een sneak peak van het productieproces. De recepten blijven natuurlijk wel geheim en worden hopelijk doorgegeven aan de kinderen.

le-fournil-amsterdam3

Sébastien:”Ik wil ambachtelijk blijven. Veel handwerk, weinig machines. Oké, het is meer werk, meer uren,  maar het komt de kwaliteit van het product alleen maar ten goede. Zoals ze bij ons zeggen: Nul pain sans peine!”

Openingstijden

Zelfs de openingstijden bij Le Fournil de Sébastien zijn op z’n Frans. Je kan er van maandag tot zondag van 7.00 t/m 19.00 uur terecht.
CONTACT
Le Fournil de Sébastien
Olympiaplein 119, Amsterdam
020-6724211
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Le Fournil de Sébastien
Olympiaplein 119, Amsterdam
020-6724211
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.