Restaurants

Restaurants

The Seafood Shop vecht besluit Stadsdeel Centrum aan

Amsterdam, ga je schamen. Van wereldstad tot kleinburgerlijk gelul. Onlangs werd bekend dat The Seafood Shop op de Leidsestraat haar deuren zal sluiten na een besluit van het gemeentehuis dat er in de viswinkel geen vis meer mag worden verkocht voor consumptie ter plaatse. Volgens de gemeente is The Seafood Shop een toeristenwinkel, en dat mag niet. Sinds 2016 wil het stadsdeel voorkomen dat winkels in de binnenstad zich alleen nog maar op toeristen richten. Alsof de Amsterdammer een kwaliteitszaak als The Seafood Shop niet weet te vinden en te waarderen voor een visje.

theseafoodshop
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Familie Visscher, eigenaar van The Seafood Shop, zegt door het besluit van het stadsdeel Centrum brodeloos te worden. “Geen enkele viswinkel kan de huur betalen als klanten niet ook een haring of kibbeling ter plekke mogen eten.”

De Amsterdammers vs De Gemeente
Na het besluit om de winkel te sluiten heeft de familie Visscher vanuit de buurt en met name van Amsterdammers hartverwarmende reacties ontvangen. Buurtgenoot Erwin Bakkum heeft zelfs een heuse crowdfundingsactie opgezet om de familie te steunen in een gang naar de rechter. Op het moment van schrijven zijn er 494 donaties binnen met een gezamenlijke waarde van 12.738 euro. De familie laat weten overrompeld te zijn door alle steun en reacties die ze hebben ontvangen. Gesteund door de advocaat die genoeg mogelijkheden tot winst ziet, heeft de familie nu besloten om het besluit aan te vechten.

“Door gezamenlijk te procederen hebben burgers een nieuw en effectiever instrument tot hun beschikking. We hebben namelijk een prachtig rechtssysteem die we kunnen inzetten om – als collectief – de gemeente terug te fluiten. En deze strijd gaan we heel graag samen met jullie aan”, aldus de advocaat van de familie.

the-seafood-shop

Crowdfundingsactie
Vind je ook dat The Seafood Shop in de Leidsestraat een viswinkel is en dat je in een viswinkel een visje moet kunnen opeten? Steun de crowdfundingsactie en vecht samen voor behoudt van de viswinkel. Alle hulp is welkom.
CONTACT
The Seafood Shop
Leidsestraat 61, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

The Seafood Bar

Discover Amsterdam

estida seafoodbar amsterdam oesterbar birdseye

Het nieuwe filiaal van The Seafood Bar aan het Spui is een parel van een visrestaurant. Het neusje van de zalm in het hart van Amsterdam. Sinds deze hemel op aarde voor visliefhebbers haar deuren opende is het alle dagen van de week feest. Het strakke en frisse interieur, in combinatie met de ongedwongen en de gezellig rumoerige sfeer binnen, maken The Seafood Bar anders dan ieder...

Spui 15, Amsterdam


Lees meerContact

The Seafood Shop
Leidsestraat 61, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.