Uitgaan

Uitgaan

Brouwerij ’t IJ neemt ’t Blauwe Theehuis over

Sinds de oprichting in 1985 is de ambachtelijke Brouwerij ’t IJ niet meer weg te denken uit Amsterdam Oost. Gelegen naast de originele windmolen De Gooyer in Oost, is dit inmiddels een icoon van de stad geworden. Deze zomer zal ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark worden omgetoverd tot een proeflokaal van de bekende bierbrouwer in samenwerking met Renato’s Pizzeria.

brouwerijtij_blauwetheehuis
brouwerij-t-ij-amsterdam
Brouwerij-Tanks-2
renatos-t-blauwe-thee-huis
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De bieren van Brouwerij ’t IJ worden door velen omschreven als vol van smaak en karakter. Het proeflokaal biedt wel 55 verschillende natuurlijk gebrouwen bieren aan, waarvan de meeste biologisch kunnen worden genoemd. Het terras in Oost zit ’s zomers gezellig vol met bierliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis
Vanaf deze zomer zal ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark worden omgetoverd tot proeflokaal van Brouwerij ’t IJ alwaar alle bieren geproefd kunnen worden. Om
het schitterende terras van ’t Blauwe Theehuis als proeflokaal optimaal te benutten wordt de inrichting momenteel aangepast. Aan het bijzondere gebouw, een Rijksmonument, zal niet veel meer veranderen behalve een stevige lik verf om er in het voorjaar weer fris uit te zien.

brouwerij-t-ij-speciaalbier-amsterdam

Eten & Drinken
Net als in Proeflokaal de Molen in Amsterdam-Oost kun je in het Vondelpark straks terecht voor de bieren van Brouwerij ’t IJ. Het mooiste terras van de stad wordt daarmee de ideale plek om met vrienden bier drinken tussen het groen. ’s Avonds kan je er blijven zitten voor een heerlijke pizza en andere Italiaanse delicatessen van Renato’s Pizzeria.

Rondleiding in Brouwerij ’t IJ
Tijdens een rondleiding elke vrijdag, zaterdag en zondag om 16 uur kom je in Brouwerij ’t IJ alles te weten over hun bieren en het ambachtelijke maakproces.

CONTACT
Proeflokaal 't Blauwe Theehuis
Vondelpark 5, Amsterdam
020 261 9800
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Authentieke Italiaanse pizza eet je bij Renato’s Pizzeria

Verrassende toppings, mooie wijnen en zelfgemaakte tiramisu

renatos-italiaans-amsterdam

Als je opzoek bent naar authentieke Italiaanse pizza dan ben je bij Renato’s Pizzeria aan het juiste adres. Hier vind je versgebakken houtoven pizza’s met verrassend lekkere toppings, een fijne selectie wijnen en zoete Italiaanse lekkernijen.

Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam


Lees meerVondelpark3

Discover Amsterdam

vondelpark3 front9

Als er een prijs zou bestaan voor mooiste terras van Amsterdam, dan gaat deze zonder twijfel naar Vondelpark3. Niet alleen het terras en het waanzinnige uitzicht op het Vondepark zijn prachtig, ook het gebouw is van een adembenemende schoonheid. Het voormalige Vondelparkpaviljoen, waar voorheen Het Filmmuseum huisde, doet vandaag de dag dienst als restaurant, bar, zonneterras en TV-studio. De huiskamer van het Vondelpark biedt een oer-Hollandse keuken...

Vondelpark 3, Amsterdam


Lees meerDe Bierfabriek

Discover Amsterdam

Screen Shot 2013 08 07 at 10.27.45 PM

De Bierfabriek op het Rokin, midden in het centrum van Amsterdam, is een bijzondere plek. Een restaurant en brouwerij inéén alwaar je naast je zelf getapte biertje geniet van een biologisch gegrild Frans boerderij kippetje. De tafels in De Bierfabriek zijn voorzien van biertaps zodat jij en je vrienden zelf je biertjes tappen. De Bierfabriek heeft hiermee de perfecte combinatie van goed eten, lekker drinken en een...

Rokin 75, Amsterdam


Lees meerContact

Proeflokaal 't Blauwe Theehuis
Vondelpark 5, Amsterdam
020 261 9800
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.