Cultuur

Cultuur

Janette Beckman retrospectief ‘Rebels’ in Foam

De tentoonstelling Rebels in Foam is het allereerste uitgebreide retrospectief van de legendarische punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Over een periode van 40 jaar heeft ze de underground-bewegingen vastgelegd, van de opkomst van de punk- en hiphopscene tot aan hedendaagse bewegingen zoals Black Lives Matter. 

janette-beckman-rebels
janette-beckman-rebels4
janette-beckman-rebels1
janette-beckman-rebels2
janette-beckman-rebels3
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De tentoonstelling ‘Rebels’ van de invloedrijke fotografe Janette Beckman, in het toonaangevende fotografiemuseum Foam aan de Keizersgracht, belicht belangrijke thema’s zoals sociale rechtvaardigheid, politiek activisme en jeugdcultuur, waardoor het een fascinerende kijk biedt op de culturele evolutie van de afgelopen decennia.

De expositie, die van 10 mei tot en met 1 september 2024 te zien is, belicht het unieke talent van Beckman, die bekend staat om haar indringende portretten van subculturen en muzikale iconen. De tentoonstelling laat het werk van Beckman zien, die zich richt op subculturen van de late jaren 1970 tot heden. Haar foto’s, die vaak rauw en ongepolijst zijn, bieden een intrigerende blik op de energie en creativiteit van verschillende jeugdbewegingen.

janette-beckman-rebels6

Beckman, oorspronkelijk afkomstig uit Londen, heeft door de jaren heen een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, variërend van punk en hiphop tot de hedendaagse cultuur. Haar werk vangt de geest van rebellie en de drang naar individualiteit die deze subculturen kenmerken. In ‘Rebels’ worden deze momenten van jeugdige opstand en creativiteit in al hun glorie getoond.

De tentoonstelling biedt bezoekers de kans om iconische beelden te zien van artiesten zoals LL Cool J, Sade, Andre 3000, The Clash en Salt-N-Pepa, evenals minder bekende maar even fascinerende portretten van gewone mensen die betrokken zijn bij deze levendige subculturen. Beckman’s werk is doordrenkt van een diep respect voor haar onderwerpen, en dit resoneert in elk beeld dat ze maakt .

Mis deze unieke kans niet om je te laten inspireren door de rebellen en visionairs van onze tijd. Of je nu een fan bent van fotografie, muziek, of gewoon op zoek bent naar een culturele ervaring, ‘Rebels’ in Foam is een expositie dat je niet wilt missen.
CONTACT
Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam
– 10 May t/m 1 September
Navigeren
Banner
"Het koffietafelboek 'Rebels - From Punk to Dior' biedt een treffende blik op Janette Beckmans diepgaande invloed op het gebied van kunst, fotojournalistiek, muziek, mode en populaire cultuur." - Amsterdam Magazine.
Bestel nu op mokumo.nl
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Foam

Photography Museum

Anton Corbijn 01 Christian van de Kooy

Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentair tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure. Naast grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, toont Foam ook jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Op hetzelfde moment zijn altijd minstens drie verschillende tentoonstellingen te zien. In de bijzondere, serie aan elkaar geregen grachtenpanden aan...

Keizersgracht 609, Amsterdam


Lees meerContact

Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam
10 May t/m 1 September
Navigeren
Banner
"Het koffietafelboek 'Rebels - From Punk to Dior' biedt een treffende blik op Janette Beckmans diepgaande invloed op het gebied van kunst, fotojournalistiek, muziek, mode en populaire cultuur." - Amsterdam Magazine.
Bestel nu op mokumo.nl

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.