Cultuur

Cultuur

EYE Filmmuseum: Ontdek de wereld van cinema

Het EYE Filmmuseum staat in het teken van cinematografie. In het prachtige, futuristisch ogende gebouw aan de IJ in Amsterdam Nood vind je 4 bioscoopzalen, een expositieruimte, een winkel en restaurant met wellicht het mooiste terras van Amsterdam.

tilleman 20120405 0477
tilleman 20120405 0320 2 bewerkt copy
eye opening north
EYE DMAA 12 03 2691 Photo Iwan Baan online usage add link to www.iwan .com 1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het EYE Filmmuseum aan de Noordoevers van het IJ is hét centrum voor iedereen die van film houdt. In het futuristische pand staat het kennismaken met en het verdiepen in film op verschillende niveaus centraal: film als kunst, film als vermaak, film als cultureel erfgoed en film als communicatiemiddel.

EYE_Filmmuseum1

In EYE vind je 4 comfortabele filmzalen alwaar filmliefhebbers genieten van de nieuwste arthouse films en de mooiste gerestaureerde klassiekers. Naast dat EYE als bioscoop fungeert kun je hier het hele jaar door genieten van tentoonstellingen, festivals, educatieve programma’s en nog veel meer. Bij alle activiteiten vormt de rijke collectie van EYE steeds het uitgangspunt.

EYE beheert een verzameling van circa 40.000 films, die de hele filmgeschiedenis omspant: van stille films tot de nieuwste digitale producties, van Russische avant-garde tot Amerikaanse mainstream.

Het EYE Filmmuseum is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. De sluitingstijden zijn afhankelijk van de laatste voorstelling.

CONTACT
EYE Filmmuseum
IJpromenade 1, Amsterdam
+31 20 589 1400
Navigeren
IN DE BUURT

adam-toren-amsterdamkopie

STADSDEEL

Amsterdam Noord

Sommige inwoners vonden Amsterdam Noord niet echt bij de stad horen. Dit had zo zijn redenen. Ze vonden het namelijk te verschillend en te ver weg om echt deel uit te maken van de stad. Maar tijden veranderen en dit stadsdeel is inmiddels volop in ontwikkeling en zeker...


Contact

EYE Filmmuseum
IJpromenade 1, Amsterdam
+31 20 589 1400
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.