Cultuur

Cultuur

Het Wereldmuseum is een museum over wereldculturen

In het Wereldmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld.

Tropenmuseum_Lichthal
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

In het Wereldmuseum vind je een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende interactieve tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. De vaste exposities gaan over Zuidoost-Azië, Oceanië, het westen van Azië, Noord-Afrika, Afrika, Latijns-Amerika, mens en omgeving en muziek, dans en theater.

Het Wereldmuseum is gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. Een echte landmark voor Amsterdammers. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft

Het museum is onderdeel van het Koninklijk Instituut van de Tropen, dat naast het museum ook een bibliotheek en theater omvat. De bibliotheek is een verzamelplek van publicaties over reizen, eten en eetgewoonten, ontwikkelingshulp en muziek in andere culturen. Het theater is Amsterdams belangrijkste plek voor wereldmuziek.

CONTACT
Wereldmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...


Contact

Wereldmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.