Cultuur

Cultuur

ARTIS: de oudste dierentuin van NL in hartje Amsterdam

In de Plantagebuurt van Amsterdam vind je ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland. De dierentuin werd in 1838 opgericht en beschikt onder meer over een aquarium, een planetarium en een zoölogisch museum.

artis-amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

ARTIS is veel meer dan alleen een dierentuin. In de oudste dierentuin van Nederland maak je kennis met 700 verschillende diersoorten en maar liefst 200 bomen en plantsoorten. Geniet van een wandeling door dit mooie park in het hart van de stad terwijl je kijkt naar leeuwen, olifanten, giraffen, gorilla’s, zeehonden en vele andere dieren.

Is het koud of regenachtig weer? Geen probleem. Je kunt er ook een fantastische vlindertuin bezoeken evenals een indrukwekkend aquarium. Laatstgenoemde zit vol met exotisch zeeleven en je kunt er ook een tentoonstelling vinden waarin de relatie van de stad met het water centraal staat.

artis-amsterdam1

Micropia & Groote Museum
Micropia is een wetenschapsmuseum in Amsterdam waarin het publiek kennis kan maken met microscopisch kleine organismen. Groote Museum is het museum van de grote vragen. Ga op persoonlijke expeditie en ontdek overeenkomsten met mens en natuur.

Je vindt ARTIS op loopafstand van het Wereldmuseum, Hortus Botanicus, Joods Museum en Holocaust Museum in de Plantagebuurt.
CONTACT
ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Zoomeravond in Artis: Ontdek de dierentuin in een ander licht

Zintuigprikkelende belevingswandeling tussen de dieren 's avonds

zoomeravonden-artis

De twintigste editie van de ARTIS-Zoomeravonden draait volledig om Planetary Health: het streven naar een gezonde toekomst voor de aarde en al haar bewoners. Naast de gebruikelijke hoogtepunten zoals livemuziek en picknicken op het grasveld, biedt Artis deze zomer een scala aan activiteiten om opnieuw verbinding te maken met de natuur.

8 July t/m 2 September 2024


Lees meerGroote Museum: Ontdek overeenkomsten mens en natuur

In het ARTIS-Groote Museum ervaar je de verbinding al het andere leven op aarde

groote-museum-artis

Het Groote Museum is een unieke toevoeging aan de culturele en wetenschappelijke scène van de stad. Gelegen naast de historische dierentuin Artis biedt het Groote Museum bezoekers een diepgaande kijk op de relatie tussen mens en natuur.

Plantage Middenlaan 41, Amsterdam


Lees meerContact

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.