Cultuur

Cultuur

Groote Museum: Ontdek overeenkomsten mens en natuur

Het Groote Museum is een unieke toevoeging aan de culturele en wetenschappelijke scène van de stad. Gelegen naast de historische dierentuin Artis biedt het Groote Museum bezoekers een diepgaande kijk op de relatie tussen mens en natuur.

groote-museum-artis
groote-musuem-artis2
groote-museum-artis4
groote-museum-artis3
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Groote Museum is gericht op het exploreren van de wisselwerking tussen mensen en de natuurlijke wereld. Het museum streeft ernaar bezoekers te informeren en te inspireren over hoe de natuur ons vormt en hoe wij op onze beurt de natuur beïnvloeden. Het biedt een interactieve ervaring waarin onderwijs en bewustwording centraal staan.

Wat is er te zien en te doen?

Binnen de muren van het Groote Museum kunnen bezoekers een scala aan tentoonstellingen en activiteiten verkennen die gericht zijn op verschillende aspecten van de natuurlijke wereld. Van gedetailleerde exposities over biologie en ecologie tot interactieve installaties die bezoekers uitnodigen om na te denken over hun eigen impact op de omgeving. Het museum biedt een educatieve ervaring die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

Ligging en Combinatie met Artis en Micropia

Het Groote Museum is strategisch gelegen naast Artis, de oudste dierentuin van Nederland, en Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld. Deze nabijheid biedt een unieke kans om een dagje uit te breiden met diverse educatieve en boeiende activiteiten. Bezoekers kunnen een dag beginnen in het Groote Museum, doorwandelen naar Artis om exotische dieren te zien, en de dag afsluiten in Micropia, waar ze de onzichtbare wereld van microben kunnen ontdekken.

groote-museum-artis1

Het Plein en Restaurant De Plantage

Voor het museum ligt een plein dat een centrale rol speelt in het verbinden van de verschillende attracties. Hier kunnen bezoekers even ontspannen en genieten van de levendige sfeer. Aan het plein vind je ook Restaurant De Plantage, waar bezoekers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje in een prachtige setting met uitzicht op de dierentuin.

Het Groote Museum in Amsterdam biedt dus niet alleen een diepgaand inzicht in onze interactie met de natuur, maar is ook onderdeel van een groter geheel dat educatie, natuur en gastronomie samenbrengt op een historische locatie. Dit maakt het een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur, wetenschap en cultuur.
CONTACT
ARTIS Groote Museum
Plantage Middenlaan 41, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

ARTIS: de oudste dierentuin van NL in hartje Amsterdam

In ARTIS komen dier, plant en erfgoed samen.

artis-amsterdam

In de Plantagebuurt van Amsterdam vind je ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland. De dierentuin werd in 1838 opgericht en beschikt onder meer over een aquarium, een planetarium en een zoölogisch museum.

Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam


Lees meerZoomeravond in Artis: Ontdek de dierentuin in een ander licht

Zintuigprikkelende belevingswandeling tussen de dieren 's avonds

zoomeravonden-artis

De twintigste editie van de ARTIS-Zoomeravonden draait volledig om Planetary Health: het streven naar een gezonde toekomst voor de aarde en al haar bewoners. Naast de gebruikelijke hoogtepunten zoals livemuziek en picknicken op het grasveld, biedt Artis deze zomer een scala aan activiteiten om opnieuw verbinding te maken met de natuur.

8 July t/m 2 September 2024


Lees meerDe Plantage

Discover Amsterdam

de Plantage Zaal 009

Naast de hoofdentree van dierentuin Artis opende onlangs in de 19e-eeuwse serre, alwaar voorheen de programma's van De Wereld Draait Door werden opgenomen, het nieuwe café-restaurant De Plantage. Een vruchtbare samenwerking van de mensen achter restaurants Dauphine, Riva en Cafe Amsterdam. Het voormalige Ledenlokalen heeft een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein, alwaar het zonnige terras, onder de oude platanen, uitzicht biedt op...

Plantage Kerklaan 36, Amsterdam


Lees meerContact

ARTIS Groote Museum
Plantage Middenlaan 41, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.