Cultuur

Cultuur

Amsterdam Museum, verborgen schat in hartje centrum

Het Amsterdam Museum is, zoals de naam al verraadt, volledig gericht op alles wat er te weten valt over onze mooie stad. Het museum beheert een collectie bestaande uit ruim 80.000 objecten, waarvan de helft bewaard is door de stad zelf en de andere helft uit schenkingen bestaat.

Amsterdam-Museum1
amsterdam-museum2
Amsterdam-Museum
Amsterdam-Museum4
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Amsterdam staat bij velen bekend om de mooie architectuur in de binnenstad, de prachtige grachten met woonboten, de beruchte rosse buurt en de coffeeshops. Maar er zit natuurlijk veel meer achter de stad dan dat. Hoe is het Amsterdam dat we nu kennen ontstaan en hoe is de stad uitgegroeid tot de unieke reisbestemming die het inmiddels is? Op die vragen, en meer, geeft het Amsterdam Museum antwoord. De collectie van het museum groeit al sinds de 16e eeuw en biedt een unieke kijk in het verleden en heden van de stad. Schuttersstukken, schilderijen, boeken textiel en meubels; dat en meer is er te zien als vaste collectie naast een aantal steeds wisselende tentoonstellingen. Iedereen die benieuwd is naar de geschiedenis van Amsterdam, is hier aan het juiste adres.

Amsterdam-museum4

Openingstijden

Het Amsterdam Museum is van maandag tot zondag van 10.00 t/m 17.00 uur geopend.
CONTACT
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Contact

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
020 674 7000
Dit evenement is voorbij
5 t/m 30 June 2020
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.