Uitgaan

Uitgaan

De beste wijnbars in Amsterdam: Hier drink je lekkerste wijnen

Aan wijnbars in Amsterdam geen gebrek. Elke buurt kent wel een wijnbar alwaar je heerlijk zit en proeft van de fijnste wijnen in combinatie met heerlijke hapjes.

Wijnbars-Amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Wijnbars-Amsterdam-Glouglou

01. GlouGlou – Voor het proeven van pure wijn ga je naar GlouGlou (Helststraat 3) in Zuid. De wijnbar schenkt ‘vins naturels’, dus wijn zonder kunstmatige toevoegingen. Je proeft alleen de druif en niets anders. Naast de indrukwekkende wijnkaart, heeft de bar ook kleine gerechten. Er heerst een typisch Franse sfeer op het fleurige terras en binnen in de gezellige bar.

Wijnbars-Amsterdam-Alex+Pinard

02. Alex + Pinard – Volgens eigen zeggen is Alex + Pinard (Dapperstraat 10) in de Dapperbuurt in Oost ‘een café met levendige wijn, bier en lekker eten’. In deze wijnbar aan de Dapperstraat worden wijnen van kleine producenten geschonken. De gerechten zijn goed betaalbaar en de menukaart wisselt met de seizoenen mee en is, net als de wijnkaart, gebouwd rondom producten van kleine, ambachtelijke producenten.

Wijnbars-Amsterdam-DiVino

03. Wijnbar diVino – Beleef een Italiaans avondje uit bij diVino (Boomstraat 41) in de Jordaan (Centrum). Op de kaart staan alleen Italiaanse wijnen die van donderdag tot en met zaterdag tezamen met bijzondere gerechten van de Italiaanse chef-kok op tafel worden gebracht. Liefhebbers van Italiaanse wijnen weten dat ze in diVino op de wenken worden bediend. De eigenaren van de wijnbar gaan geregeld naar Italië om nieuwe wijnen te zoeken.

DeWijnkaart

04. De Wijnkaart – Bij De Wijnkaart (Van Breestraat 107) in Oud-Zuid serveren ze een zorgvuldig samengestelde selectie wijnen uit de vergeten wijnlanden. Denk aan Roemenië, Moldavië, Hongarije, Servië, Griekenland en Georgië. Landen waar stuk voor stuk de geschiedenis van het wijnmaken daadwerkelijk is begonnen. De sommeliers van De Wijnkaart nemen je graag mee op reis om je eigen smaak te ontdekken.

Wijnbars-Amsterdam-Somm

05. Winehouse Somm – Winehouse Somm (Baffinstraat 1) in de Baarsjes (West) is een gezellig wijnrestaurant alwaar de lekkerste wijnen worden gecombineerd met voortreffelijke gerechten. Waar de meeste wijnbars een x-aantal wijnen per glas, en het gros per fles schenken, wordt hier niet moeilijk gedaan. Bij Somm schenken ze alle wijnen namelijk per glas.

Wijnbars-Amsterdam-Chateau

06. Chateau Amsterdam – Echte Amsterdamse wijn, het bestaat! Druiven uit heel Europa worden in Chateau Amsterdam (Gedempt Hamerkanaal 139) aan de oevers van het IJ (Noord) vermaakt tot wijn. In deze urban winery kun je niet alleen het proces van druif tot wijn bekijken, in hun proeflokaal kun je ook meer dan 20 huisgemaakte wijnen proeven. Uiteraard onder het genot van een paar kleine hapjes en gerechten.

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.