Restaurants

Restaurants

Bij nNea eet je de lekkerste traditionele ­Napolitaanse pizza

Dat je in Amsterdam de lekkerste pizza’s kan eten, is voor niemand een geheim meer. Maar met de komst van de Napolitaanse pizzeria nNea in Amsterdam West wordt de lat nu nog hoger gelegd. Eigenaar Vincenzo ­Onnembo (37), afkomstig uit Napels, is heer en meester in het maken van de traditionele ­Napolitaanse ­pizza, te herkennen aan haar fluffy pizzabodem met de lekkerste dagverse smaakcombinaties.

nNea-pizza-amsterdam
Nnea-pizza-amsterdam4
Nnea-pizza-amsterdam1
Nnea-pizza-amsterdam2
Nnea-pizza-amsterdam5
Nnea-pizza-amsterdam3

Als je door de Bilderdijkstraat in Amsterdam fietst is het restaurant nNea niet te missen dankzij haar felblauwe gevel. Het Napolitaanse nNea is niet de pizzeria van ‘om de hoek’. Met eeuwenoude tradities als basis voegt de nieuwe generatie deegmeesters een vleugje scheikunde toe om het ideale pizzadeeg te creëren. Deegmeester Vincenzo maakt hier de new generation pizza; “fluffy, not crunchy”. nNea noemt haar pizza’s daarom dan ook geen fast food.

De perfecte korst
Voordat de pizza op jouw bord verschijnt heeft Vincenzo het deeg 38 uur laten rijzen. Gaat er iets mis met het fermentatieproces, dan blijft de deur van nNea de volgende dag gesloten en worden er geen pizza’s geserveerd. Vincenzo leeft voor zijn pizza’s. Na het rijzen wordt de pizza met de hand gekneed en belegd met dagverse producten, afkomstig uit Italie. De pizza gaat vervolgens 60 seconden de knalgele pizzaoven om er perfect gebakken weer uit te komen.

Samen met een bijpassend wijntje uit Campanië, eet je bij nNea misschien wel de lekkerste pizza van Amsterdam.


CONTACT
Nnea
Bilderdijkstraat 92, Amsterdam
020 362 0834
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...


Contact

Nnea
Bilderdijkstraat 92, Amsterdam
020 362 0834
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.