omslag foto
1steV 5
1stV 20000
1steV 7
detail6
1steV 3
bg 2
bg 3
bg 5 bar
bg 4
details3
terras2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Paddestoelen, opgezette vogels, antieke wandkleden, schedels: in restaurant Lion Noir in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat kom je ogen tekort. Het bijzondere interieur, ontworpen door Tijs Murré en eigenaar Casper Reinders, werd grotendeels bij elkaar gescharreld op markten in Antwerpen en Parijs. Met als resultaat een heus rariteitenkabinet, waar je je wonderwel meteen thuis voelt. Op de begane grond bevindt zich de bar-lounge, waar ook gegeten kan worden. Achter de bar is een klein museum ingericht.

Het restaurant, met Frans-Internationale keuken, op de eerste etage is ingedekt met wit linnen, met uitzondering van de oude schooltafel die is beklad met graffiti. En ook hier valt er heel veel te zien: kleurrijke schilderijen, vogelkooien, een geraamte van een kano en oude waterbakken waar flessen champagne in opgeslagen liggen. De prachtige tuin van Lion Noir behoort thuis in top5 beste terrassen van Amsterdam. Een absolute aanrader zodra de zon zich laat zien. Hier waan je je in een stiltegebied terwijl het restaurant zich bevindt in één van de drukste straten van Amsterdam.
CONTACT
Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.