Restaurants

Restaurants

Badhuis op Javaplein leeft verder als stijlvolle restobar

Het historische badhuis op het Javaplein in Oost heeft een nieuwe bestemming gevonden. De nieuwbakken eigenaren Marek Dirkse en Arne de Wit hebben het iconische pand samen met de Drie Wijzen uit Oost opnieuw tot leven gebracht en omgetoverd tot een stijlvolle restobar en club.

Badhuis-Amsterdam
Bar-Badhuis-Amsterdam1
Badhuis-Amsterdam2
badhuis-amsterdam6

Het Badhuis, dat ooit diende als openbaar badhuis voor de buurt, is nu een plek waar mensen van de vroege morgen tot in de late uurtjes kunnen genieten van goed eten, drinken en gezelligheid. De restauratie van het pand heeft de karakteristieke elementen behouden, terwijl het interieur aan de hand van ontwerper Casper Reinders een moderne en chique uitstraling heeft gekregen. Het nieuwe restaurant combineert de historische charme van het gebouw met een eigentijdse sfeer, wat resulteert in een unieke eetervaring​.

Menu en sfeer
De menukaart van Badhuis biedt een verscheidenheid aan gerechten, geïnspireerd door wereldse smaken en bereid met seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is gevarieerd en biedt voor elk wat wils, of je nu zin hebt in een lichte lunch, een uitgebreid diner, of gewoon een drankje met vrienden. De chefs bij Badhuis leggen de nadruk op kwaliteit en creativiteit, wat zich vertaalt in smakelijke en mooi gepresenteerde gerechten​.

badhuis-amsterdam-terras

“Badhuis op het Javaplein is een mooie aanvulling op de levendige buurt en biedt een plek waar mensen kunnen samenkomen, ontspannen en genieten van het goede leven in een historische setting” — Amsterdam Magazine.

Historische charme
Wat Badhuis echt onderscheidt, is de combinatie van historische charme en moderne stijl. Het pand is een belangrijk monument in de buurt en het nieuwe restaurant heeft deze erfgoedwaarde behouden en versterkt. De karakteristieke gevel en de authentieke details binnenin zorgen voor een unieke en gezellige sfeer, die zowel locals als bezoekers van buiten de wijk aantrekt​.


CONTACT
Badhuis
Javaplein 21, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...


Contact

Badhuis
Javaplein 21, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.