Restaurants

Restaurants

Soulkitchen: Dineren en dansen is het nieuwe culinaire uitgaan

Soulkitchen is een restaurant, een cocktailbar en club ineen; het is een bruisende samensmelting van culinaire verwennerij, een mix van Peruaanse en Japanse traditionele gerechten, en nachtelijk vertier.

Soulkitchen-Amsterdam

Gelegen in een historisch pand naast Club Air op de Amstelstraat maak je in Soulkitchen kennis met het nieuwe uitgaan. Hier vervaagt de grens tussen dineren en feesten – na het dessert kun je meteen blijven hangen en dansen op dezelfde locatie.

De naam Soulkitchen is een eerbetoon aan de legendarische discotheek die in de jaren ’90 op dezelfde locatie floreerde maar in 2003 haar deuren sloot. “De naam past perfect bij ons nieuwe concept,” zegt Sander Groet, een van de initiatiefnemers van Soulkitchen en bekend van o.a. de A’DAM Toren, Mysteryland en Club Air.

“We zijn ontzettend enthousiast over dit concept omdat we echt iets vernieuwends toevoegen aan het uitgaansleven van Amsterdam. Ons doel is een plek te creëren waar je uitgebreid kunt dineren en vervolgens direct kunt dansen. We zien dat veel mensen na het eten graag nog willen stappen, maar vaak geen zin hebben om te verkassen of te wachten tot 1 uur ’s nachts wanneer de meeste clubs vol beginnen te lopen. Voor die groep zijn wij nu dé perfecte plek.” – aldus Sander Groet van Soulkitchen

Soulkitchen-Amsterdam1

Soulkitchen is een paradijs voor fijnproevers die willen genieten van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Nikkei-cuisine – een verrukkelijke mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Het menu is te vinden via deze link. Bovendien biedt Soulkitchen een uitgebreide cocktailkaart met unieke creaties zoals de verfrissende Show Me Love met lycheelikeur en basilicum, en de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.

Alessandro Ledda, chef-kok, zegt: “Bij het samenstellen van het menu voor Soulkitchen wilde ik de meest verse en gedurfde smaken uit Japan en Peru samenbrengen. Van het beheersen van de kunst van sushi tot het perfectioneren van ceviche en tiraditos, beide keukens fascineren mij enorm. Elk gerecht in mijn keuken weerspiegelt de technieken die ik heb geleerd en de smaken die ik heb ervaren in deze landen. Daarnaast heb ik mijn culinaire repertoire verder verrijkt door samen te werken met getalenteerde Japanse en Peruaanse chef-koks in wereldsteden als Londen, Spanje en Amsterdam.”


CONTACT
Soulkitchen
Amstelstraat 30, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Soulkitchen
Amstelstraat 30, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.