Cultuur

Cultuur

RTXP Amsterdam: 50 iconische kunstwerken onder één dak

RTXP Amsterdam is een nieuw kunstcentrum in een van de mooiste gebouwen in de Pijp alwaar je 50 realistische studies van ’s werelds meest iconische kunstwerken ervaart.

RTXP-Amsterdam1
RTXP-Amsterdam3
RTXP-Amsterdam
RTXP-Amsterdam2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

In RTXP Amsterdam maak je een reis door de kunstgeschiedenis en aanschouw de beroemdste werken van meesterschilders Rembrandt van Rijn, Vincent van Rijn, Johannes Vermeer, Piet Mondriaan, Jan van Eyck, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir, Sandro Botticelli en Leonardo Davinci.

De Pijp
Het kunstcentrum, gevestigd in een van de mooiste gebouwen in de Pijp, biedt bezoekers een thematische experience met ruimtes die specifiek rond een bepaalde kunstenaar zijn ingericht. Denk aan Van Gogh- of Rembrandt-kamers, of bijvoorbeeld het aan Monet gewijde vertrek waarin bezoekers in een 360° ervaring stappen. Zo sta je plots middenin zijn tuin in Giverny, inclusief het iconische Japanse bruggetje.

RTXP-Amsterdam-founders

Laagdrempelig alternatief voor een museum
RTXP Amsterdam is een initiatief van vader en zoon Jason en Quintus Abeln. ‘Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten en leren van kunst. Met RTXP bieden we een laagdrempelig alternatief voor een galerie of museum. “Door te werken met perfect nageschilderde olieverfstudies op ware grootte maakt het publiek kennis met kunst. Van de renaissance tot de moderne tijd. Van Jeroen Bosch’ De Tuin der Lusten, via de Geboorte van Venus van Botticelli, richting De Nachtwacht van Rembrandt en uiteindelijk Da Vinci’s Mona Lisa, en alles er tussenin”. In RTXP loop je langs 50 schilderwerken die zo ver teruggaan als de 16e eeuw. Middels QR-codes bij alle werken ontvang je informatie en audiocommentaar op je smartphone”.

Wij brengen 50 iconische studies samen in een gebouw. Normaliter zou men zo’n 37.000 kilometer moeten reizen en zo’n drie maanden nodig hebben om alles in het echt in musea te bekijken.

Nachtwacht
Deze lente gaan twee meesterkunstenaars de Nachtwacht live bestuderen en deze op ware grootte schilderen. Dit kun jij live bewonderen.

RTXP is een unieke ervaring voor jong en oud, voor beginnende en ervaren kunstliefhebbers.
CONTACT
RTXP Amsterdam
Eerste Jacob van Campenstraat 5, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

RTXP Amsterdam
Eerste Jacob van Campenstraat 5, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.