Uitgaan

Uitgaan

Nieuwe clubs in Amsterdam gericht op elektronische muziek

Als het om clubs gaat, staat Amsterdam in bloei. Naast iconische clubs zoals Jimmy Woo, Escape, The Chicago Social Club, Radion, Chin Chin Club, NYX, Shelter  en Paradiso zijn er het afgelopen jaar veel nieuwe clubs bijgekomen die in korte tijd naam voor henzelf hebben gemaakt.

Amsterdam staat bekend om haar bruisende nachtleven en dj’s met wereldformaat. Met maar liefst 60 clubs in de stad, en alle dagen feest tot in de vroege uurtjes, is er voor iedere elektronische muzieksmaak wel wat wils.

Het afgelopen jaar openden maar liefst 7 nieuwe clubs hun deuren, en binnenkort komen daar met Club Raum, SoulKitchen, Tunnelclub en Tilla Tec (in het gebouw van De School) nog 4 nieuwe clubs bij.

Kanaal40
Beursstraat 1 – Centrum

Te midden van het bruisende nachtleven van de Warmoesstraat, waar het vaak wemelt van luidruchtige toeristen, ligt Kanaal40 als een rustige oase. Deze intieme kelderclub, een creatie van de mannen van Garage Noord, biedt een eclectische mix van muziekgenres zoals reggaeton, bass, grime, amapiano, en gqom. De gezellige kroeg boven de club is ook zeker een bezoekje waard.

Nachbar
Nieuwezijds Voorburgwal 169 – Centrum

De nieuwe club Nachbar heeft de kenmerkende lange bar van het voormalige Club NL behouden, samen met het stijlvolle interieur. Deze nachtclub heeft een capaciteit van 325 personen en biedt een tunnel met lasers en high-energy muziek van lokale dj’s.

nieuwe-clubs-amsterdam

The Other Side
Rigakade 10 – West

Voor de echte muziekliefhebbers, die het liefst dicht bij de speakers staan, biedt The Other Side de perfecte oplossing met maar liefst 36 speakers door de hele ruimte. Deze ruime club, met een capaciteit van 1100 man, is ook de thuisbasis van Breakfast Club, die er af en toe ontbijt serveert.

Yellow House
Danzigerbocht 45R – West

Yellow House is een creatieve hub in de Houthavens, die fungeert als moderne kantine met een passie voor elektronische muziek. Alwaar de kantine overdag dienst doet als kantine, is het ’s nacht een nachtclub met een zeer excentriek muzikaal programma, ondersteund door een waanzinnige soundsystem.

Het Sieraad
Postjesweg 1 – West

Het Sieraad is een prachtig monumentaal gebouw in De Baarsjes, dat dienstdoet als nachtclub met een sublieme house- en techno-programmering. In het middelpunt ligt het Atrium, met een zestien meter hoog glazen dak, dat perfect is voor feestjes tot 1100 man. Elke vrijdag en zaterdag kun je hier genieten van bekende house- en techno-dj’s.

nieuwe-clubs-amsterdam1

Levenslang en De Bajes
H.J.E. Wenckebachweg 48 – Zuid

Brouwerij De Eeuwige Jeugd heeft de ketelruimte van de oude Bijlmerbajes omgetoverd tot een industriële nachtclub. Een geweldige plek voor nachtelijke feestjes met lokale dj’s en acts.

Noordwaards
Gedempt Hamerkanaal 86 – Noord

In de hoek van Garage Noord, Skatecafé en Bar Benelux in Noord zit nu ook Noordwaards. Noordwaards, een oude scheepswerf waar boten werden gerestaureerd is anno nu club alwaar met regelmaat technofeesten worden georganiseerd voor een capaciteit van 550 man.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.