Smaakmakers

Smaakmakers

Ewout Key Rameijer van Amsterdenim over jeans en Mokum

Ewout Key Rameijer verdiende zijn sporen ruimschoots door zich in te zetten op het gebied van marketing voor verschillende modebedrijven. Zo was hij werkzaam bij sportketen Urban Trends. Inmiddels heeft Rameijer zijn ziel en zaligheid gestopt in Amsterdenim: een kledingmerk voor mannen dat denim verkoopt met een verhaal.

EwoutRameijer_Amsterdenim

Amsterdam is in de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot een zogenoemde ‘denimstad’. Bekende jeansmerken zoals G-Star, Denham, Kings of Indigo, Blauw van Scotch & Soda en ook de jeanslijn van het Amerikaanse Tommy Hilfiger en het Britse Pepe Jeans zitten in Amsterdam. Het hoofdkantoor van het merk Amsterdenim zit in Amsterdam-Noord, gevestigd in een oude garage. “Denim was eerder altijd werkkleding, dus deze locatie is helemaal niet gek,” aldus Ewout Rameijer. 

Drijvende kracht achter het succes
Enige jaren terug werd Rameijer door Amsterdenim-oprichter Ben Fokkema gevraagd om zich bij het jeansmerk aan te sluiten. “Ben zocht iemand die hem kon helpen met het opzetten van een merk, vooral met de marketing. De samenwerking verliep heel goed,” aldus Ewout Rameijer. Ondertussen is Fokkema niet meer actief betrokken bij Amsterdenim en is Ewout niet alleen meer verantwoordelijk voor de marketing, maar fungeert hij als Algemeen Directeur als de drijvende kracht achter het succes van het merk. 

Amsterdenim_campagne

Het merk
Waarom de naam Amsterdenim? “De naam is een briljante samenvoeging van Amsterdam en denim. Amsterdam is een krachtig marketingmiddel en daarnaast is Amsterdam is de denim-hoofdstad van de wereld,” aldus Rameijer. “Nederland heeft een goede naam op gebied van creatie, innovatie, flexibiliteit, mentaliteit. Daarnaast gaat het in de naam natuurlijk om het imago van de stad. Amsterdam is net zo’n krachtige merknaam als Rome, Tokio of Parijs, die tien keer zo groot zijn. De cultuur, de idealen, het zelfvertrouwen, of noem het arrogantie en de vrijheid van Amsterdam – dat straalt Amsterdenim ook uit.” 

Ambassadeurs
Amsterdenim werkt samen met verschillende bekende Nederlandse mannen. Zo is muzikant Douwe Bob één van de ambassadeurs van het merk. De foto’s van Douwe Bob zijn overal in de flagshipstore te zien. Ook André Hazes en Johnny de Mol behoren tot de vaste klantenkring van het merk. Stuk voor stuk liefhebbers van denim die een warme band met Amsterdam voelen. 

AmsterdenimStore_MartinAltena

Amsterdam als denimstad
Sinds 2014 zet Amsterdenim Amsterdam op de kaart als denimstad. De flagshipstore op de Dam is het paradepaardje van Amsterdenim, een winkel die afgelopen september open ging. De winkel ademt precies de sfeer uit die het merk wil uitdragen. Oude materialen met een verhaal, gecombineerd met stijlen van nu. In de flagshipstore is dit onder andere terug te zien in de oude houten vloer, de antieke drankkastjes en de houten kastjes waar de spijkerbroeken in liggen opgevouwen. 

“Amsterdam is een fantastische stad met lef, net als ons merk,” aldus Ewout Rameijer. Niet alleen achter de spijkerbroeken in de winkel schuilt een interessante gedachte. Ook worden er flessen rum en gin verkocht, allemaal van Amsterdamse makelij. Zelfs de onderbroeken die er tevens worden verkocht zijn van een Amsterdams merk waar Rameijer volledig achter staat. 

Ewout Rameijer vertelt met trots over de kleding die tot in detail is uitgewerkt. “Een denimproduct wordt pas mooi nadat het langer gedragen is. In het begin zitten er vaak geen rafels of kleurverschillen in. Maar des te langer iemand iets draagt, des te meer karakter een stuk gaat tonen.” 

Een denimproduct wordt pas mooi nadat het langer gedragen is. In het begin zitten er vaak geen rafels of kleurverschillen in. Maar des te langer iemand iets draagt, des te meer karakter de jeans gaat tonen.

Details gelinkt aan Amsterdam
De details in de kleding zijn bijna allemaal te linken aan Amsterdam. Zo zijn op de print op de zakken van de jeans, en aan de binnenkant van de jasjes de bruine zeilen te zien die Amsterdamse schippers vroeger gebruikten. “Amsterdam is een stad met een rijke historie. Veel musea, en een stad met veel branie.” Het logo van Amsterdenim refereert aan de puntdaken van de Amsterdamse huizen, de welbekende bruggen van de hoofdstad, de grachten, diamanten en natuurlijk aan het merk Amsterdenim, waarvan alle letters in het logo zijn verwerkt. 

AmsterdenimStore_MartinAltena1

De grenzen over
Niet alleen Nederland is in de ban van Amsterdenim, ook de Scandinaviërs en Duitsers hijsen zich maar wat graag in een Amsterdenim. En met de ambitieuze plannen van het merk, zal Amsterdenim nog heel wat denimland voor zich winnen.


CONTACT
Amsterdenim
Dam 8, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Amsterdenim
Dam 8, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.