Restaurants

Restaurants

Met Wils opent Joris Bijdendijk zijn eigen restaurant

Met de komst van Joris Bijdendijk’s restaurant Wils naar het Stadionplein is, heeft Amsterdam er met recht een nieuw culinair uitgaansgebied bij. Na Neni, Mama Kelly, Bar Alt, Zuid, Mr. Sam, Cinq, Het Amsterdams Proeflokaal en Wils is de renovatie van het gebied rondom het Olympisch Stadion eindelijk compleet.

Bijdendijk_Joris

Chefs Joris Bijdendijk, Erwin Oudijk en Friso van Amerongen hebben in de voormalige Citroëngarage een thuis gevonden om hun dromen waar te maken. Een plek waar koken weer teruggaat naar de basis; vuur. Restaurant Wils is een vuurplaats alwaar alle gerechten worden bereid op vuur volgens de pijlers puur, uniek, kwaliteit en eenvoud. De chefs koken vanuit de open keuken verfijnde gerechten en bakken dagelijks vers brood in de bakkerij. Op het regelmatig wisselende menu vind je seizoensgerelateerde producten. En de lat ligt hoog. Na een Michelinster voor zijn kookkunsten in Restaurant Rijks, wil Bijdendijk dit niveau ook in Wils op de borden.

Wils_JorisBijdendijk

Naamgever
De naam Wils komt van Jan Wils, de architect van het Olympisch Stadion. Voor de spelen van 1928 ontwierp hij het iconische stadion. In de jaren na de Olympische Spelen was het stadion thuisbasis van legendarische wedstrijden van Ajax en het Nederlands Elftal.

Move
Restaurant Wils vind je aan de achterzijde van Move, een interactieve experience alwaar mobiliteit centraal staat. In Move vind je de auto en fiets van de toekomst. En ontdek je hoe we ons in de toekomst verplaatsen in de stad.


CONTACT
Restaurant Wils
Stadionplein 26, Amsterdam
020 236 65 22
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Rijks

Discover Amsterdam

Rijks8

In het nieuwe restaurant Rijks, onderdeel van het Rijksmuseum, staat het Hollandse product centraal. Traditionele, ambachtelijke ‘vergeten’ streekproducten, biologisch en kleinschalig geproduceerd, vieren in het Rijks hoogtij. Net als in de kunst laat executive chef Joris Bijdendijk (voorheen Ron Blaauw en Bridges) zich inspireren door de vele exotische smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed. Interieurdesigner Paul Linse tekende voor het...

Museumstraat 2, Amsterdam


Lees meerMove, interactieve experience alwaar mobiliteit centraal

Ontdek hoe vervoersmiddelen er in de toekomst uitzien

Move_Mobiliteits_Experience

In de voormalige Citroëngarage naast het Olympisch Stadion kun je nu terecht bij Move, een interactieve experience alwaar mobiliteit centraal staat. Ontdek hoe vervoersmiddelen er in de toekomst uitzien en vergroot je kennis over mobiliteit in en om de stad.

Stadionplein 28, Amsterdam


Lees meerContact

Restaurant Wils
Stadionplein 26, Amsterdam
020 236 65 22
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.