Restaurants

Restaurants

Restaurant Kluis geopend in voormalig bankgebouw

Kluis
Kluis2
Kluis3
Kluis5
Kluis6
Kluis4
Kluis7

In een oud bankgebouw aan de Haarlemmerstraat opende onlangs Kluis haar deuren. In waar ooit Dulac zat wandel je nu binnen in een no-nonsens restaurant en bar alwaar je in de sfeer van een huiskamer heerlijk kunt genieten van de lekkerste happen en sappen.

Het prachtige pand met de karakteristieken van de Amsterdamse School heeft de rijke historie van de bank behouden. De hal, met originele Art Deco tegels, leidt naar de grote langgerekte bar. Het restaurant kijkt door immense ramen uit over de binnenplaats. De grote leren banken nodigen uit om jezelf lekker in de kussens te laten ploffen en je over te geven aan het verfijnde en eigenzinnige menu.

Kluis serveert een all-day ontbijt, lunch en dinermenu vol internationale classics. De ontbijt- en lunchkaart zijn als een comfort food wereldreis waar herkenbare gerechten een verfijnde twist krijgen. Zoals de porky baguette met 14-uur gegaarde varkensnek, de Norwegian eggs met huisgemaakte gravlax en yuzu mayonaise of een trio van bao’s met varkensbuik, kip katsu en pekingeend.

Tijdens het diner serveert men een eigenzinnig tastingmenu van 3 gangen (€39) tot 6 gangen (€66). Denk aan gekonfijte eendenbout met jam en zandkoekjes, coquilles met koningskrab en beurre noisette en beef wellington met gerookte aardappelpuree en beenmergsaus. Fine dining, maar allesbehalve stijfjes.

Kluis beschikt over een meer dan geweldige wijnkelder. Met elegante witte wijnen zoals een frisse Weissburgunder uit Duitsland of een fruitige Italiaanse Fontanasanta. De brede selectie aan rode wijnen bevat klassiekers als een Barolo maar ook minder gangbare soorten zoals de Negre de Negre uit het onherbergzame Spaanse Priorat. Allen zeer goed te combineren in een wine pairing.


CONTACT
Restaurant Kluis
Haarlemmerstraat 118, Amsterdam
020 811 4250

Reserveren Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

Haarlemmerbuurt_winkelgebied

WINKELGEBIED

Haarlemmerbuurt

Wie in de Jordaan op zoek naar bijzondere winkels en horeca komt al snel bij de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk uit. Dit levendige stukje Amsterdam laat goed zien hoe buurtwinkels samengaan met hippe vintagekledingwinkels, traiteurs en design. Ogen en oren kom je er te kort. Er zitten verschillende restaurants...


Contact

Restaurant Kluis
Haarlemmerstraat 118, Amsterdam
020 811 4250

Reserveren Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.