Cultuur

Cultuur

Martial Arts tentoonstelling in Wereldmuseum

In het Wereldmuseum komt een unieke tentoonstelling tot leven die de kracht en schoonheid van vechtsporten uit alle hoeken van de wereld belicht. “Martial Arts” dompelt de bezoekers onder in de rijke tradities, persoonlijke verhalen en historische achtergronden van kungfu, karate, capoeira, kickboksen, pencak silat, kendō, nguni stokvechten en meer.

martial-arts-wereldmuseum

De tentoonstelling, samengesteld door tentoonstellingsmaker Rik Herder, biedt een dynamische mix van objecten, video’s, kunst en persoonlijke verhalen verdeeld over zes thema’s: lichaam, geest, gevecht, gemeenschap, verzet en schoonheid. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf deel te nemen, waarbij ze door de hele expositie kunnen stoten, trappen en bewegingen van grootmeesters kunnen nabootsen.

Voor miljoenen mensen wereldwijd vormen vechtsporten een essentieel aspect van hun leven. Het beoefenen van martial arts gaat niet alleen over externe strijd, maar vooral over innerlijke groei en balans tussen lichaam en geest. Het overstijgen van persoonlijke grenzen bereidt beoefenaars voor op de uitdagingen van het leven.

wereldmuseum-amsterdam

De tentoonstelling belicht ook de diepe verbinding tussen martial arts en spiritualiteit. Religieuze en filosofische invloeden zijn prominent aanwezig in veel tradities, zoals het Hindoeïsme in kalaripayattu en het Boeddhisme in Chinese kungfu. Daarnaast wordt de esthetische waarde van vechtsporten gevierd, met speciale aandacht voor de choreografie van gevechten in film en media, met Bruce Lee in de hoofdrol.

“Martial Arts” neemt de bezoekers mee op een boeiende reis door vijftien verschillende vechtsporten, van boksen tot zurkhaneh worstelen. Door interactieve displays, unieke objecten en hedendaagse kunst krijgen bezoekers een diepgaand inzicht in de diverse tradities en hun impact op individuen en gemeenschappen.


CONTACT
Wereldmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
– 31 May t/m 31 August
Navigeren
Banner
Ter ere van het 750-jarige bestaan van onze hoofdstad presenteert fotograaf Cris Toala Olivares een onvolprezen, fotografisch eerbetoon aan Amsterdam.
Bestel nu op mokumo.nl
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...

SUGGESTIES

Het Wereldmuseum is een museum over wereldculturen

Ontdek dat iedereen, op enkele verschillen na, allemaal hetzelfde is: Mens.

Tropenmuseum_Lichthal

In het Wereldmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld.

Linnaeusstraat 2, Amsterdam


Lees meerContact

Wereldmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
31 May t/m 31 August
Navigeren
Banner
Ter ere van het 750-jarige bestaan van onze hoofdstad presenteert fotograaf Cris Toala Olivares een onvolprezen, fotografisch eerbetoon aan Amsterdam.
Bestel nu op mokumo.nl

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.