IMG 3253
goudfazant 1
Goudfazant2
goudfazant3

Tussen de autoschadeherstelbedrijven op een industrieterrein in Amsterdam Noord, vind je in de hal van een oude autodealer dit pareltje. De vorige functie van het gebouw is nog duidelijk te zien aan de takels die nog aan het plafond hangen en de auto’s die er geparkeerd staan. Hotel de Goudfazant is een grote industriële eetzaal, die minimalistisch is ingericht met rode kantinestoeltjes, linnen tafelkleden en een megakroonluchter van flesjes. Hier zie je ’s zomers aan het water Amsterdamse creatievelingen aan lange picknicktafels genieten van een hapje en een drankje. In groten getale maken culinaire liefhebbers de overtocht naar deze uithoek van Noord om van het eten te genieten.

Verwacht bij dit goudhaantje geen saté of spaghetti bolognese. Een greep uit het menu: poussin van het spit met roseval, kalfstong en zwezerik met polenta, terrine van gans met pistache en nog veel meer feestelijkheden op een bord. Klinkt als de finale van Masterchef! Duur? Wel nee! Een drie gangenmenu kost €30,50.


CONTACT
Aambeeldstraat 10, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

adam-toren-amsterdamkopie

STADSDEEL

Amsterdam Noord

Sommige inwoners vonden Amsterdam Noord niet echt bij de stad horen. Dit had zo zijn redenen. Ze vonden het namelijk te verschillend en te ver weg om echt deel uit te maken van de stad. Maar tijden veranderen en dit stadsdeel is inmiddels volop in ontwikkeling en zeker...


Contact

Aambeeldstraat 10, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.