Restaurants

Restaurants

Restaurant en culinair begrip Auberge herleeft in de Pijp

Restaurant Auberge Jean & Marie gold jarenlang als beste Franse restaurant van de stad. Liefhebbers van de Franse keuken wisten het restaurant in de Pijp blind te vinden. Toch ging het mis en moesten eigenaren Jean en Marie de handdoek gooien.

auberge-amsterdam2
auberge-amsterdam
auberge-amsterdam3
auberge-amsterdam1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Heugelijk nieuws dat het restaurant een tweede leven heeft gekregen. Met Jean (lees; Jan Grijspeere) als gastheer. Zonder Marie. En mét sterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, en sommelier Daphne Oudshoorn (bekend van restaurants 212**, De Juwelier*, Bistro de la Mer* en De Mark) als mede-eigenaar. 

‘We zijn enorm blij dat we Jan Grijspeere kunnen helpen zijn droom door te zetten. Dit is toch zo’n fijn Amsterdams restaurant dat behouden moeten blijven en waar we zelf ook regelmatig kwamen’, aldus Richard van Oostenbrugge, in gesprek met Misset Horeca.

De locatie, het interieur en de Franse keuken zijn onveranderd. Wellicht nog beter dan het al was. En zoals je van Auberge gewend bent, staat het menu vol met Franse klassiekers. Maar nu gekookt, gebakken en gepoft door het team achter restaurants 212, De Juweliers en Bistro de la Mer.

auberge-amsterdam5

Chef de Cuisine: Mike Tanina
De keuken valt onder leiding van Mike Tania, voormalige sous-chef van Bistro de la Mer* en keukenmedewerker in 212**, beide restaurants van Van Oostenbrugge, Oudshoorn en Groot.

“Het geeft een heel fijn gevoel dat Auberge herleeft. Ik was nog lang niet klaar met de zaak en mijn gasten. Jammer dat het niet meer samen met Marije is, dat wordt wennen. Maar de kans om door te gaan pak ik met beide handen aan”, aldus Jan Grijspeere over de doorstart in Misset Horeca.




CONTACT
Auberge cuisine Française
Albert Cuypstraat 58-60, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Auberge cuisine Française
Albert Cuypstraat 58-60, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.