Restaurants

Restaurants

Trees maakt van eten op de Zeedijk een feestje!

De bekende acteur en restauranthouder Géza Weisz heeft de Zeedijk nog meer opgeleukt met de opening van zijn restaurant Trees, een sfeervolle huiskamer op een historische plek, met goed gemaakte, toegankelijke gerechten.

geza-weisz

Restaurant Trees, het nieuwste culinaire avontuur van acteur en restauranthouder Géza Weisz (o.a. bekend van restaurants Gertrude en Oeuf) en zijn zakelijk partner Tijn Verstappen (o.a. bekend van restaurants Van ’t Spit, Le Forel, Pepito, Gertrude, Linguini, La Parole, Pazzi en Nonna), biedt een unieke eetervaring in een sfeervol hoekpand op de Zeedijk. Het monumentale gebouw kijkt uit op de Armbrug, en het restaurant zelf wordt gekenmerkt door een intieme ambiance, gecreëerd door gordijnen die de drukke buitenwereld verbergen.

“Het is een droom om op deze iconische plek in Amsterdam een zaak te beginnen met zulke mooie gerechten”, aldus Weisz in Het Parool.

Het interieur van Trees weerspiegelt Weisz’ liefde voor oude materialen. Het plafond is gemaakt van tweehonderd jaar oud Amerikaans grenenhout, en de muren zijn versierd met zorgvuldig uitgekozen schilderijen met gezichten. De tafels zijn strak wit opgedekt en voorzien van zilveren bestek, wat bijdraagt aan het verfijnde gevoel van de ruimte.

De open keuken vormt het hart van het restaurant, met een chefs table centraal geplaatst. Chefkok Amadou Dia, die ook in Gertrude in de pannen roert, wordt door Weisz omschreven als ‘kunstenaar van de gerechten. Dia is niet alleen de chef, maar ook een enthousiast gastheer, die graag persoonlijk de gerechten aan tafel serveert en uitleg geeft over wat hij heeft gemaakt.

trees-amsterdam

De menukaart bij Trees biedt een mix van verfijnde en toegankelijke gerechten. Gasten kunnen kiezen uit vier, vijf, of zes gangen, met creatieve amuses en heerlijke hoofdgerechten. Voorbeelden zijn een amuse van een mousse van forel op een geroosterde pastinaakchip, en gepekelde rauwe kingfish in een bouillon van tomaat en kamille. Tegelijkertijd biedt het restaurant ook meer eenvoudige gerechten, zoals een burger, wat de veelzijdigheid van het menu illustreert. Volgens Weisz is het belangrijk dat de bereiding van de gerechten weliswaar ingewikkeld mag zijn, maar het resultaat moet niet “proeven als gedoe”.

Restaurant Trees is een plek waar je niet alleen geniet van het eten, maar ook van de warme en uitnodigende sfeer​. Het is een perfecte plek om te ontdekken, of je nu op zoek bent naar een culinaire ervaring of gewoon wilt ontspannen met vrienden en familie.


CONTACT
Trees Amsterdam
Zeedijk 14, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Authentieke Thaise smaken bij restaurant Bird

Al jaren een bekendheid op de Zeedijk

the-birdhouse-lunch-amsterdam

Bird is al jaren een bekendheid op de Zeedijk. Hier ga je heen voor het authentieke Thaise eten en de vriendelijke snelle service. De smaken zijn er net zo als in Thailand, de prijzen goed en de lokatie ideaal als begin van een avond uit.

Zeedijk 72-74, Amsterdam


Lees meerContact

Trees Amsterdam
Zeedijk 14, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.