Cultuur

Cultuur

Vondelpark Openluchttheater binnenkort weer open

Nu de zon zich weer regelmatig laat zien en de stad langzaam opwarmt, trekken de Amsterdammers weer en masse naar de parken. Traditiegetrouw opent het Vondelpark Openluchttheater iedere zomer haar deuren voor een nieuwe zomer vol verrassende voorstellingen en concerten. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag vind je op het podium in de openlucht muziekoptredens, dans, cabaret en jeugdtheater.

vondelparkopenluchttheater
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Openluchttheater in het Vondelpark is dé hotspot van de zomer. Elke weekend vind je hier in het groene hart van het park bijzondere optredens op gebied van muziek, toneel, dans en cabaret. Gratis toegankelijke voorstellingen en concerten van bekende artiesten en jong talent.

Programma
Al ruim dertig jaar kunnen bewoners van Amsterdam gratis naar de openluchtvoorstellingen in het Vondelpark. Bekende namen en nieuw ontdekt talent delen het mooiste podium van de stad. Deze zomer mag je je verheugen op optredens van o.a. Kita Menari, Trijntje Oosterhuis, Jean Macrooy, De Partizanen, Het Nationale Ballet, Tim Knol, Martijn Koning, Kasper van Kooten, Anne-Marie Jung, Julidans, Dolf Jansen, Roxeanne Hazes, Kenny B, Fresku, Dio en vele anderen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

vondelparkopenluchttheater1
CONTACT
Vondelpark Openluchttheater
Vondelpark 5, Amsterdam
– 1 June t/m 29 September
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Brouwerij ’t IJ neemt ’t Blauwe Theehuis over

Bekende bierbrouwer landt deze zomer in het Vondelpark

brouwerijtij_blauwetheehuis

Sinds de oprichting in 1985 is de ambachtelijke Brouwerij ’t IJ niet meer weg te denken uit Amsterdam Oost. Gelegen naast de originele windmolen De Gooyer in Oost, is dit inmiddels een icoon van de stad geworden. Deze zomer zal ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark worden omgetoverd tot een proeflokaal van de bekende bierbrouwer in samenwerking met Renato’s Pizzeria.

Vondelpark 5, Amsterdam


Lees meerVondelpark3

Discover Amsterdam

vondelpark3 front9

Als er een prijs zou bestaan voor mooiste terras van Amsterdam, dan gaat deze zonder twijfel naar Vondelpark3. Niet alleen het terras en het waanzinnige uitzicht op het Vondepark zijn prachtig, ook het gebouw is van een adembenemende schoonheid. Het voormalige Vondelparkpaviljoen, waar voorheen Het Filmmuseum huisde, doet vandaag de dag dienst als restaurant, bar, zonneterras en TV-studio. De huiskamer van het Vondelpark biedt een oer-Hollandse keuken...

Vondelpark 3, Amsterdam


Lees meerCoffee Concepts

Discover Amsterdam

DSC 7920

Amsterdam is packed with cool coffee bars. The newest addition to the Amsterdam coffee scene is Coffee Concepts. Located in a stunning corner house in the beautiful Old South area with the Vondelpark as backyard, you find a very cute cafe where they serve the best coffees, fresh juices and amazing art.

Jacob Obrechtstraat 5, Amsterdam


Lees meerContact

Vondelpark Openluchttheater
Vondelpark 5, Amsterdam
1 June t/m 29 September
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.