Cultuur

Cultuur

Retrospectief Marina Abramović in het Stedelijk

Het Stedelijk Museum in Amsterdam opent zijn deuren voor een uitzonderlijke tentoonstelling gewijd aan de baanbrekende performancekunstenaar Marina Abramović. De tentoonstelling, getiteld “Marina Abramović”, biedt een diepgaande en retrospectieve kijk op het indrukwekkende oeuvre van Abramović, van haar vroege werken uit de jaren 70 tot haar recente baanbrekende projecten.

marina-abramovic2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De tentoonstelling dompelt de bezoekers onder in de intrigerende wereld van Abramović’s performancekunst, waarbij de focus ligt op de relatie tussen de performer en het publiek, de grenzen van het fysieke en mentale, en de transformatieve kracht van kunst. Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de reconstructie van haar iconische werk ‘The Artist is Present’, waarbij bezoekers de kans krijgen om de intense ervaring van directe interactie met de kunstenaar zelf te beleven.

Marina Abramović is wereldwijd bekend om haar radicale en provocerende performances, die vaak draaien om thema’s als uithoudingsvermogen, pijn, en de essentie van het zijn. Haar kunstwerken hebben de kunstwereld diepgaand beïnvloed en nieuwe wegen geopend in de hedendaagse kunstpraktijk.

“Met deze tentoonstelling biedt het Stedelijk Museum een unieke kans om de evolutie en impact van Marina Abramović’s oeuvre te ervaren,” zegt Stedelijk curator Yvette Mutumba. “Het is een eer om haar baanbrekende werken samen te brengen en het publiek de gelegenheid te geven om de kracht en de betekenis van haar kunst te ontdekken.”

Naast de reconstructies van haar meest bekende werken, presenteert de tentoonstelling ook een uitgebreide selectie van documentatie, video’s, foto’s en persoonlijke archieven die een dieper inzicht geven in Abramović’s artistieke proces en haar invloed op de hedendaagse kunstwereld.

Voor liefhebbers van hedendaagse kunst en performancekunst is de tentoonstelling “Marina Abramović” een niet te missen evenement. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere reis door het leven en werk van een van de meest invloedrijke kunstenaars van onze tijd.
CONTACT
Stedelijk Museum
Museumplein 10, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 16 March t/m 14 July
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

pchooftstraat_winkelgebied

WINKELGEBIED

Museumkwartier

De Pieter Cornelis Hooftstraat is de duurste winkelstraat van Nederland. ’s Werelds bekendste labels zoals Chanal, Hermès, Louis Vuitton en Gucci hebben in het winkelgebied, op steenworp van het Rijksmuseum, Concertgebouw en het Van Gogh Museum, een flagship store. In de buurt rondom van de ‘PC’, zoals de...


Contact

Stedelijk Museum
Museumplein 10, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
16 March t/m 14 July
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.