Smaakmakers

Smaakmakers

Daniela Germone en Dis Abhelakh over Dis Studio

Op de Amstelveenseweg runnen Daniela Germone en Dis Abhelakh een design-en interieurparadijs. Bij binnenkomst in Dis Studio springt de ruim opgezette showroom direct in het oog. Van imposante boekenkasten tot natuurstenen tegels; alles op het gebied van interieur vind je er. 

DisStudio

Daniela is afkomstig uit Italië en studeerde daar af als architect. Toen ze voor het Italiaanse interieurmerk Boffi ging werken ontmoette ze haar man Dis. Ook hij werkte voor Boffi en had een eigen showroom in Zeist. De vonk sloeg over en de twee besloten uiteindelijk samen te gaan wonen in Amsterdam. Hier zetten ze in 2008 ze samen Dis Studio op. Een designbureau, interieurwinkel en showroom in één. Een gouden combinatie? Volgens Daniela lijdt dat geen twijfel “Dis en ik vullen elkaar aan. Ik richt me meer op de grote lijnen, hij op de details.” Daniela hield in haar jeugd al enorm van tekenen. “Mijn vader is enorm technisch en zo kreeg ik dat met de paplepel ingegoten.

Ik vond het altijd leuk om bezig te zijn met dingen als knutselen.” Haar loopbaan startte in Rome, waarna ze uiteindelijk ging werken vanuit het mooie Milaan.

Het kopen van kwalitatief hoogwaardige producten loont. Het is geen IKEA, maar in ruil hiervoor krijg je mooie spullen die jaren meegaan.”

De 52-jarige architecte reisde voor haar werkzaamheden voor Boffi de hele wereld over, zelfs toen ze met haar man Dis in Zeist kwam wonen. De komst van hun dochtertje Ghita veranderde echter alles. “Zoveel reizen terwijl je een kind thuis hebt is niet te doen,” aldus Daniela.
DisStudio_bystudiostavorinus

Uitsluitend Italiaanse merken
Daniela en Dis verkopen uitsluitend stukken van Italiaanse makelij. Dis Studio is in Nederland tevens het enige verkooppunt voor producten van de Italiaanse designstudio Boffi, die voornamelijk bekend is van haar keukens. Maar bij Dis Studio kun je terecht voor de inrichting van je complete huis. Van hoekbank tot tafellamp, van inloopkast tot tegelvloer.

De oude machinefabriek waar Dis Studio huist, is maar liefst 450 vierkante meter groot en alles is verdeeld over vier verdiepingen. Naast dat er bij Dis Studio veel producten van het merk Boffi te bewonderen zijn, is er ook ruime keus uit producten van Living Divani, Porro, Rimadesio en nog veel meer.

Naast dat er bij Dis Studio veel producten van het merk Boffi te bewonderen zijn, is er ook ruime keus uit producten van Living Divani, Porro, Rimadesio en nog veel meer. Op de vraag of aan design altijd een hoge prijs verbonden is, weet Daniela snel een antwoord.

“Het is geen IKEA, maar in ruil hiervoor krijg je mooie spullen die jaren meegaan. Toen ik een jaar of twintig was kocht ik drie lampen, nu ben ik 52 en ik heb ze nog steeds. Het kopen van kwalitatief hoge producten loont.”

DisStudio_bystudiostavorinus2

Imperfectie combineren met strakke designs
De kracht van Dis Studio zit hem volgens Daniela in het gebruik van verschillende componenten. Dis Studio werkt bijvoorbeeld veel met natuursteen, en biedt handgemaakte Italiaanse tegels aan. “Het hoeft allemaal niet helemaal strak te zijn. Imperfectie combineren met strakke designs maakt een huis een huis.”

Wat Dis Studio volgens Daniela ook onderscheidt van andere merken is de optie om alles te kunnen ‘customizen.’ “Duitse merken zijn bijvoorbeeld veel strenger. Bij ons is het mogelijk om alles, mits het technisch mogelijk is, helemaal zelf naar wens aan te passen. Het team van Dis Studio is sinds 2008 erg gegroeid. Van interieurarchitecten tot technische tekenaars, allen maken deel uit van de studio. Dis en Daniela hebben in de afgelopen jaren tevens een grote klantenkring ontwikkeld. Waar dat aan ligt? “We zijn altijd hetzelfde blijven werken. Nu worden we herkend aan onze stijl.”

Bij Dis Studio kun je terecht voor een complete inrichting van je huis. Van aanrechtblad tot eetkamerstoelen, alles ingrediënten zijn aanwezig om jouw huis met behulp van de expertise van Dis en Daniela om te toveren tot een waar paradijs voor interieurliefhebbers.

DisStudio_bystudiostavorinus1

Een band met de klant is de basis
De band met een klant is volgens Daniela de basis voor elke samenwerking. “Het is iemands huis. Iemand moet daar leven met hun gezin, vrienden over de vloer kunnen krijgen en zich helemaal thuisvoelen.” Het team van Dis Studio gaat veelvuldig met de klant in gesprek om een goed beeld te krijgen van alle eisen en wensen.

“Je komt ontzettend dichtbij mensen, het is erg intiem.” Dis Studio werkt soms jarenlang met dezelfde klant, om het hele interieur te verzorgen. Echter verkoopt Dis Studio ook losse accessoires en meubelstukken. “We zijn ook gewoon een winkel. Als je alleen een lamp of een tafel nodig hebt, kun je ook prima bij ons terecht,” aldus Daniela.

Inrichten op je eigen tempo
Dat de stukken die Dis Studio aanbiedt qua prijs niet op dezelfde lijn liggen als de producten van bekende meubelgiganten, staat als een paal boven water. Volgens Daniela hoeft dit echter helemaal geen probleem te zijn.

“Natuurlijk heeft iedereen een ander budget. Het is een leuke uitdaging om samen met een klant te kijken wat de mogelijkheden zijn. Jonge mensen met een kleiner budget bijvoorbeeld: zij kunnen ervoor kiezen om alles in kleine stapjes in te richten. Ze beginnen bijvoorbeeld met een bank of zelfs met een lamp. Zo verzamel je stap voor stap mooie stukken, die ook nog eens lang meegaan.”

Dis Studio heeft dus onder de streep alles in huis om jouw vertrek te voorzien van een prachtig Italiaans interieur. Het gespecialiseerde team van Dis Studio staat voor je klaar om jouw vertrek om te toveren tot een thuis.


CONTACT
Dis Studio
Amstelveenseweg 2, Amsterdam
+31 20 489 35 75
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Dis Studio
Amstelveenseweg 2, Amsterdam
+31 20 489 35 75
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.