Cultuur

Cultuur

Lee Ufan in de tuinen van het Rijksmuseum

De tuinen van het Rijksmuseum worden vanaf nu bewoond door de bijzondere kunstwerken van de Koreaanse kunstenaar beeldhouwer Lee Ufan. Met de sculpturen experimenteert Ufan met wat hij zelf beschrijft als ‘Kunst der ontmoeting’.

Rijksmuseum_Amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Deze zomer presenteert het Rijksmuseum een selectie beelden van Lee Ufan in haar vrij toegankelijke tuinen. Tijdens de elfde tentoonstelling in de Rijksmuseumtuinenen maak je kennis met de eerste solotentoonstelling van de Koreaanse kunstenaar in Nederland.

Lee Ufan toont negen iconische werken uit de serie Relatum, waar hij sinds de jaren zeventig doorlopend aan werkt. Zeven werken worden in de tuinen rondom het museum geïnstalleerd en twee sculpturen krijgen een plek op bijzondere locaties in het museum. Met deze sculpturen experimenteert Lee Ufan met wat hij zelf beschrijft als ‘Kunst der ontmoeting’. De minimalistische werken bieden een moment van rust aan het Museumplein.

Lee-Ufans-Rijksmuseum

De openluchttentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen is dagelijks gratis te bezoeken. Wil je meer te weten komen over Lee Ufan en zijn tentoonstelling? In juni zijn er verschillende instaprondleidingen. Bekijk de website van het Rijksmuseum voor meer informatie.

 IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Contact

Artzuid
Apollolaan, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
19 May t/m 24 September 2023
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.