Cultuur

Cultuur

Paradiso: de poptempel van Amsterdam

Paradiso is gevestigd in een oud kerkgebouw dichtbij het Leidseplein en is voor zowel bezoekers als artiesten een ware tempel voor livemuziek. De hoofdzaal wordt geroemd om de bijzondere sfeer en mooie akoestiek, waardoor het podium door de jaren heen de grootste namen in de muziek op bezoek heeft gehad. 

paradiso
paradiso-amsterdam
paradiso-poptempel
paradiso-muziek
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Sinds de opening in 1968 is de Paradiso uitgegroeid tot een favoriet in de muziek-, cultuur- en clubscène. Elk jaar komen er ruim 600.000 bezoekers af op de inmiddels wereldwijd gerenommeerde concertzaal. Naast live muziek vinden er geregeld debatten, presentaties en filmavonden plaats in de zalen. Daarnaast is ook het nachtprogramma inmiddels uitgegroeid tot een bekende in Amsterdam. 

Programma

Het programma van de Paradiso is van maandag tot zondag gevuld met concerten van bekende en opkomende artiesten van over de hele wereld. Iedere donderdag t/m zaterdag verandert het gebouw vanaf 23.00 uur in een club waar tijdens verschillende clubavonden de beste platen worden gedraaid. Van techno tot soul, house en R&B.

Kijk op de website voor een volledig overzicht van de aankomende evenementen. Let op: het adres voor events in Paradiso Noord is IJpromenade 2.
CONTACT
Paradiso
Weteringschans 6-8, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

SUGGESTIES

Melkweg

Discover Amsterdam

melkweg en rabozaal foto DigiDaan

Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Maar liefst vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst. In vijf zalen worden concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities georganiseerd. De oude, leegstaande melkfabriek werd in de zomer van 1970 getransformeerd in één van de belangrijkste hotspots van Amsterdam met internationale allure. De...

Lijnbaansgracht 234, Amsterdam


Lees meerJimmy Woo

Discover Amsterdam

clubs jimmywoo 0051

De iconische club Jimmy Woo is één van de meest exclusieve uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Dit is dé plek waar creatievelingen, bekende Nederlanders, internationale celebrities en andere hippe vogels elkaar graag ontmoeten. In deze club klopt alles tot in detail. Vanuit Londen is het beste geluidssysteem van de wereld geïmporteerd, de cocktails worden geshaked door de beste shakerboys van Amsterdam, het publiek behoort tot de grootste feestvierders van de stad en...

Korte Leidsedwarsstraat 18, Amsterdam


Lees meerIn Chin Chin Club beleef je de leukste avond uit

Socialclub Chin Chin is een restaurant, karaokebar en club inéén

chin-chin-club-eten-amsterdam

Socialbar de Chin Chin Club is een fijne toevoeging aan het Amsterdamse uitgaansleven. Deze hotspot biedt Aziatische gerechten, heerlijke cocktails, leuke spelletjes en verandert na tien uur ’s avonds in een levendige club met een geweldig publiek. Ieder weekend dans je in de Chin Chin tot diep in de nacht op de beste R&B en popmuziek. Ook leuk: ze hebben een karaoke booth!

Rozengracht 133, Amsterdam


Lees meerContact

Paradiso
Weteringschans 6-8, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.