Cultuur

Cultuur

Beleef 400 jaar geschiedenis van Amsterdam in het Grachtenmuseum

De zeventiende-eeuwse grachtengordel heeft op veel mensen een magische werking. Wanneer je Amsterdam en de geschiedenis van de grachtengordel echt wilt leren kennen, breng dan een bezoek aan het Grachtenmuseum Amsterdam en maak een spannende reis door 400 jaar geschiedenis van Amsterdam.

GrachtenmuseumAmsterdam1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De grachtengordel van Amsterdam is de plek waar al eeuwenlang handel wordt gedreven, kunst wordt gecreëerd, feest wordt gevierd en het leven wordt geleefd. In Grachtenmuseum Amsterdam vertellen ze het bijzondere verhaal van Amsterdam op avontuurlijke wijze.

Ontdek het Amsterdam van toen en nu

In Grachtenmuseum Amsterdam word je door middel van een multimediale tentoonstelling alles verteld over het ontstaan van de grachtengordel en Amsterdam als wereldstad. Start jouw ontdekkingstocht en ga 400 jaar terug in de tijd. Een multimediale tentoonstelling neemt je mee en laat je de Amsterdamse grachten van vroeger ervaren. Beleef hoe de grachtengordel vandaag de dag nog altijd een stempel op de stad druk en Amsterdammers verbindt.

GrachtenmuseumAmsterdam

Grachtenmuseum Amsterdam
Grachtenmuseum Amsterdam bevindt zich in een 17e-eeuws, dubbel grachtenhuis met klassieke stijlkamers op  de Herengracht. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

CONTACT
Het Grachtenhuis
Herengracht 386, Amsterdam
+31 20 421 16 56
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Het Grachtenhuis
Herengracht 386, Amsterdam
+31 20 421 16 56
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.